Üniversiteli çiçekçiyi ezen sürücü 11 gündür yakalanamadı


İstanbul'un Kadıköy ilçesi Bağdat Caddesi'nde, kontrolden çıkan lüks bir otomobilin altında kalarak hayatını kaybeden çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın İzmir'de oturan ailesi, oğullarının ölümüne sebep olan sürücünün bir an önce yakalanıp cezalandırılmasını istiyor. Oğlunun mezarı başında dua eden acılı baba Mehmet Selim Kaya, "Kimse benim oğlumun canını parayla alamaz. Hiçbir can, parayla alınmaz." dedi.

Şaşkınbakkal mevkisinde, 11 Temmuz 2015 günü saat 03.30 sıralarında, başka bir otomobille yarış yaptığı ve aşırı süratli olduğu iddia edilen, İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Murathan Ö.'nün kullandığı lüks otomobil kontrolden çıktı. Savrulan araba, kaldırımı aşarak yol kenarındaki çiçek tezgâhında çalışan ve o anda Kur'ân okuduğu öğrenilen, Açıköğretim Fakültesi İktisat Bölümü mezunu, 34 yaşındaki Kaya'ya çarptı. Ağır yaralanan Kaya, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti, sürücü ise kaçtı. Kaya, İzmir'deki Buca Gökdere Mezarlığı'na defnedildi. Aradan 11 gün geçmesine rağmen zanlı Murathan Ö. yakalanamadı. Çevredeki esnaf ve mahalleli tarafından çok sevilen Kaya'nın ölümü, herkesi üzüntüye boğdu. 18 yıldır İstanbul'da yaşayan Mehmet Emin Kaya'nın, altı kardeşten en büyüğü ve hayalinin de memuriyet olduğu belirtildi. İzmir'deki mezarı başında dua eden babası Mehmet Selim Kaya, annesi Saide Kaya ve kız kardeşi Mürüvvet Kaya, sürücünün bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini istedi.

Oğlunun İstanbul'da doğduğunu, İzmir'e ısınamadığını, devamlı gidip geldiğini anlatan babası, "Orada yaşıyordu. Hem çalışıp hem üniversiteyi bitirdi. Hayali, devlet memuru olmaktı. Esnafların dediğine ve kamera kayıtlarına göre olay günü oğlumu orada gören esnaf, eve gitmesi gerektiğini söylediğinde, 'Hatim indiriyorum. Bitmek üzere, bitirip gideceğim.' diyor. Beni en fazla üzen, zanlının bu zamana kadar yakalanamaması. Adam kaza yapıyor, araçtan iniyor, ölüye hiç bakmadan arabaya geri dönüp ne unuttuysa onu alıyor ve kaçıp gidiyor. Gidişi de o gidiş, hala yakalanmadı. Beni öldüren ikinci vaka da bu zaten. Kaza yaptıktan sonra gidip teslim olsaydı başka türlü olurdu ama şu ana kadar bulunamaması, üzen tek şey. Benim tek istediğim, faillerin bulunup adalete teslim edilmesi ve suçluların cezalandırılması. Allah, kimsenin başına getirmesin. Allah, kimseye evlat acısı vermesin." diye konuştu. Murathan Ö.'nün ailesinin para teklif ettiğini fakat kabul etmediklerini de belirten baba Kaya, "Elçiler geldi, ben reddettim. Kimse benim oğlumun canını kimse parayla alamaz. Hiçbir can, parayla alınmaz." dedi.

Zanlının babasının sosyal medyada, oğlunun psikolojinin bozulduğunu yazdığını aktaran kızkardeş Kaya ise, "Biz ağabeyimi toprak altına koyduk. Biz ne haldeyiz, düşünmüyorlar mı? Kara gözlümüzü elimizden aldılar. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu Türkiye'de? Onların zevki uğruna benim ağabeyim toprak altında ve hala ağabeyimi karalamaya çalışıyorlar. Ağabeyim kimsesiz değil. O bizim her şeyimizdi. O babasına destek olmak için, kardeşlerinin okuması için kendini feda etti. Bir zevk uğruna ağabeyim gitti." şeklinde konuştu. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER