Üniversiteli Fırat'ın adı Pınarbaşı'nda yaşayacak


Ege Üniversitesi'nde çıkan bıçaklı kavgada yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adı, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde bir sokağa verildi.

Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, "Üniversitelerimiz, buraları terör yuvasına dönüştürmek isteyen eli kanlı bölücülerden temizlenmelidir. Hepimiz anne babayız, hepimizin çocukları var. Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimizin başına gelenlerin herkesin başına gelebileceği günlerden geçiyoruz." dedi.

Ataş, "Hayatının baharında PKK'lılar tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun vatan ve millet sevgisine sahip çıkmak, Pınarbaşı olarak vatanımızın milletimizin bölünmez bütünlüğünden yana olduğumuzu da göstermek maksadıyla Fırat'ımızın adını ilçemizde sokağa verdik. Fırat'a Allah'tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Yattığı yer nur, mekanı cennet olsun. Öylesi acıların tekrar yaşanmamasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Dursun Ataş, Pınarbaşı Belediye Meclisi toplantısında oybirliği ile alınan karar hakkında şu bilgileri verdi; "Pınarbaşı İlçemizde Hürriyet Mahallesi Ş.M. Fatih Bedir Caddesi üzerinde bulunan İMKB Anadolu Lisesi ile Ş. Sezer Güneş İlköğretim Okulu arasından TOKİ 3. Etap bağlantısını sağlayan ve ismi olmayan yola 5393 sayılı kanunun 18. maddesi (n) bendi gereğince Fırat Yılmaz Çakıroğlu sokağı isminin verilmesine belediye meclisimizce oybirliği ile karar verildi. Fırat'ın adı Pınarbaşı'da yaşayacak." CİHAN
<< Önceki Haber Üniversiteli Fırat'ın adı Pınarbaşı'nda yaşayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER