Üniversiteli öğrenciler, Suriyeli çocuklara 'Bir avuç sevinç' dağıttı


Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Hatay Yayladağı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri, 'Bir Avuç Sevinç Projesi' kapsamında çadır kentte yaşayan Suriyeli Türkmen aileleri ziyaret ederek, savaşın izlerini taşıyan çocuklara hediyeler dağıttı.

MKÜ Yayladağı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Esed zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan mültecileri ziyaret ederek, çocuklara umut oldu. Bir Avuç Sevinç Projesi kapsamında Türkmenlerin kaldığı çadır kentleri ziyaret eden öğrenciler, Yayladağı Kaymakamlığı ve Yayladağı Belediyesi'nin desteği ile temin edilen oyuncak, şekerleme, çikolata ve çeşitli hediyeleri dağıttı. Türkmen kampındaki çocukların savaş korkularını bir günlük dahi olsa üzerilerinden atmak, çocukları sevindirmek amacı ile yapılan etkinlikte duygu dolu anlar yaşadı. Çocuklar palyaço kostümlü öğrencilerle birlikte eğlendiler, boyandılar, çeşitli oyunlar oynadılar. Çadır kentte yer alan Kızılay eğitim merkezinde müzik dinletisi ve çeşitli oyunlarla çocuklara dostluk, kardeşlik, barış ve mutluluk tabloları sunuldu. Yüksekokul öğrencilerinin büyük gayreti ile kamptaki çocuklar eğlenceli ve mutlu bir gün yaşayarak savaşın izlerini az da olsa unutmaya çalıştılar.

Etkinlik hakkında açıklama yapan Yayladağı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cafer Tayer İşler, "Bu ince düşünceli etkinliğin hayata geçmesi için gayretli bir şekilde çalışan öğrencilerimi tebrik ediyorum. Bölge ve konum olarak öncelikli olan bu konuda, geleceği şekillendirecek fidanların yüreklerine bir avuç sevgi mayasını bu bahar mevsiminde serptiler." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Üniversiteli öğrenciler, Suriyeli çocuklara 'Bir avuç... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER