Üniversiteliler, ihtiyaçlarını 'Dilek Dükkânı'ndan karşılayacak


Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Sosyal Yardımlaşma Programı ve Seyhan Soroptimist Kulübü desteği ile geçen yıl kurulan Dilek Dükkânı yeni eğitim öğretim yılına hazır.

Kurulduğu 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında bin 500'den fazla öğrenci ve personele ücretsiz giyim ve aksesuar hizmeti veren mağazanın, hayırseverlerin yeni destekleri ile bu yıl da Su Ürünleri Fakültesi zemin katta bulunuyor.

Geçen yıl Çukurova Üniversiteli yardıma ihtiyacı olan öğrenci ve personele destek olabilmek amacıyla ücretsiz giyim ve aksesuarlardan oluşan bir mağaza kuruldu. Su Ürünleri Fakültesi'nin zemin katında kurulan bu yere ise Dilek Dükkânı adı verildi. Hayırseverlerin yeni ve az kullanılmış kıyafet, aksesuar yardımlarını ihtiyaç sahibi öğrenci ve personele ulaştıran Dilek Dükkânı yeni eğitim öğretim yılına hazır.

İkinci sezonda da hizmet verecek olan Dilek Dükkânı, Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ÇUGİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Seyhan Soroptomist Kulübü Başkanı Fatoş Yüksel, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de katılımıyla açıldı.

Açılış töreninde konuşan Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Sosyal Yardımlaşma Programı Yürütücüsü Doç. Dr. Gökhan Gökçe ise şunları kaydetti: "Üniversite öğrencileri ve personeline az kullanılmış ya da yeni kılık kıyafetleri ihtiyaç sahipleri ile buluşturacak bir çatı oluşturma amacı ile kurulmuş bir programdır. Bu amaç doğrultusunda Dilek Dükkânı oluşturuldu. 2014-2015 eğitim öğretim yılında bin 500'den fazla öğrenci ve personel programdan faydalandı. Önümüzdeki yıl mümkün olan en geniş öğrenci sayısına ulaşabilmek için çaba sarf ediyoruz. İhtiyaç sahipleri her ay 4 kıyafet ve bir aksesuar alabiliyor. Programa bugüne kadar Çukurova Üniversitesi personelinin yanı sıra hem şehirden hem de şehir dışından hayırseverlerin yanı sıra Seyhan Soroptimist Kulübü üyelerinden, ticari kuruluşlar Ender Mağazaları ve Defacto Mağazaları destek verdi."

Açılış konuşmalarının ardından Dilek Dükkanı'nın hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür plaketi takdim edilen tören, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Üniversiteliler, ihtiyaçlarını 'Dilek Dükkânı'ndan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER