Üniversiteliler kermes geliriyle Afrika'da 5 su kuyusu açtıracak


İSTANBUL (CİHAN)- Fatih Üniversitesi öğrencileri, 17-18 Mart tarihlerinde 'İyilik Bayramı' adı altında düzenledikleri kermeste elde ettikleri gelirle, Afrika'da 5 su kuyusu açtıracak.

Üniversitenin Büyükçekmece kampüsünde gönüllü öğrenciler tarafından 'İyilik Bayramı' adında kermes düzenlendi. Afrika için seferber olan üniversiteliler açtıkları kermesteki stantlarda ev yapımı yemekler, yöresel kıyafetler ve kitapları 'bir düğme bir iyilik' diyerek ziyaretçilerin beğenisine sundu. Kermese destek olan rock müziğin sevilen ismi Egecan Türkoğlu ve grubu sahne alarak ziyaretçilere birbirinden güzel şarkılarını seslendirdi. Medyadan da Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros, Gazeteci Sedef Kabaş, Zaman Gazetesi Püff Ekibi ve Bugün Gazetesi Haber Müdürü Erkan Acar 'İyilik Bayramı'na destek verdi. Elde edilen gelirle Çad Cumhuriyeti'nde öğrencilerin de katılımıyla 5 kuyu açılacak.

'BU MANZARA KARŞISINDA DUYGULANMAMAK MÜNKÜN DEĞİL'

Üniversitelilerin büyük bir özveriyle çalıştığı İyilik Bayramı etkinliklerinde gördüğü manzaranın kendisini çok etkilediğini ifade eden Tarık Toros, "Dünyada her saat başı 200 çocuğun kirli su nedeniyle hayatını kaybettiği bir zamanda öğrencilerin göstermiş olduğu duyarlılık karşısında duygulanmamak mümkün değil. Burada olmak, bu çalışmalara şahitlik etmek gelecek adına umutlarımı bir kat daha arttırdı. Birleşmiş Milletler başta olmak üzere birçok uluslararası kuruluş susuzluk yaşanan bölgelerle ilgileniyor, susuzluğa bağlı yaşanan ve yaşanabilecek sorunlar için alınması gereken önlemlerle ilgili tedbir paketleri açıklıyor, çözüm önerileri sunuyor. Her yıl "su" konusunda forumlar düzenlenirken insanların bilinçlenmesi için internette bilgilendirme amaçlı özel tasarımlı siteler yayınlanıyor." dedi.

'BÖYLE BİR ZAMANDA İYİLİK YAPMAK BÜYÜK ERDEM'

Böyle bir zamanda tek amacın iyilik yapmak olduğuna değinen Sedef Kabaş da "Yaşadığımız zaman insanların bireyselleştiği ve kendinden başkasını düşünmeyi bıraktığı bir dönem. Böyle bir zamanda iyilik yapmak için birleşmek, üstelik karşılık beklemeden yapmak büyük iş doğrusu. Bu işi yapanların genç öğrenciler olması ise ayrı bir mutluluk tablosu. Şaşırdım ve mutlu oldum." ifadelerini kullandı.

Öğrenci, veli ve ananelerin katıldığı kermese 7'den 77'ye herkes destek verdi. Para yerine 'iyilik parası' kullanılan etkinliğe yazarlarda kitap bağışları ile destek oldu. CİHAN
<< Önceki Haber Üniversiteliler kermes geliriyle Afrika'da 5 su kuyusu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER