Üniversiteyi bitiren acil tıp teknisyeni intibak hakkını mahkemeyle kazandı


Aydın'da lise mezunu olarak başladığı acil tıp teknisyenliği görevini yaparken üniversite bitiren Necibe Ö.'ye, kurumu intibak hakkı vermedi. Mahkemeye başvuran Necibe Ö., intibak hakkını kazandı. Şimdi maaşını, fakülte mezunu olarak alacak.

Aydın'da görev yapan acil tıp teknisyeni Necibe Ö., hem çalıştı hem okudu. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde dört yıllık Sağlık Kurumları Yöneticiliği Bölümü'nü bitirdi. Efeler ilçesindeki Merkez 1 No'lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nda görev yapan Necibe Ö., üniversiteyi bitirmesine rağmen maaş intibakı için yaptığı başvuru kurumu tarafından reddedildi. O da Aydın 1. İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme ise Necibe Ö.'yü haksız buldu. Üyelerinin hakkını arayan Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası (Ufuk Sağlık-Sen), kararı Aydın Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıdı. Mahkeme, Necibe Ö. hakkındaki ilk mahkeme kararını iptal etti ve kanunlar kapsamında intibakın kabul edilmesine karar verdi.

Bu kararı değerlendiren Ufuk Sağlık-Sen Genel Başkanı Adnan Bayraktar, "Mahkeme, sağlık hizmetleri sınıfında görev yapan üyemiz Necibe Ö.'nün, lisans eğitimini tamamladıktan sonra aldığı eğitimin üst öğrenim olarak kabul edilerek intibakının yapılması ve ücretinin yeni öğrenim düzeyi üzerinden belirlenmesi talebiyle yaptığı başvuruyu reddedilmesi üzerine sendikamızın açtığı iptal talebi davasını kabul etti. Aydın Merkez 1 No'lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nda acil tıp teknisyeni olarak görev yapan üyemiz, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde dört yıl süreli Sağlık Kurumları Yöneticiliği Bölümü`nde aldığı eğitimin üst öğrenim olarak kabul edilerek intibakının yapılması ve ücretinin yeni öğrenim düzeyi üzerinden belirlenmesi talebiyle yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine sendikamızın, işlemin iptali istemiyle açtığı davayı kabul ederek iptaline karar verdi. Sendikamızın kazandığı dava neticesinde, üyemizin lisans eğitimi üst öğrenimi kabul edilip ücreti de yeni öğrenim düzeyi üzerinden kendisine ödenecektir." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Üniversiteyi bitiren acil tıp teknisyeni intibak hakkını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER