Ünlü babalardan kadına şiddete karşı 'gol'


İSTANBUL (CİHAN)- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, iş ve spor dünyasının başarılarıyla öne çıkan babaları, kızlarıyla birlikte yeşil sahaya çıktı.

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen 'Kızlar Sahada' projesi kapsamında yapılan organizasyonda, spor dünyasının ünlü isimleri Rıdvan Dilmen, Metin Tekin ve Alper Boğuşlu ile Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz, Denizbank Yönetim Kurulu Üyesi Derya Kumru ve Ünlü Menkul Değerler Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Köksal kızlarıyla birlikte yeşil sahaya çıktı. Ünlü babalar, kadına şiddete karşı 'Gerçek Adalet İstiyoruz' pankartını kızlarıyla birlikte açtı.

Kadınlar Günü'nde ünlü babalar, kızlarıyla birlikte Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) yararına sahaya çıktı. Ağırlıklı erkek sporu olarak kabul edilen futbol ile kadın ve erkeğin rol değişimine dikkat çekmeyi amaçlayan Kızlar Sahada projesi, Actifit-TurkishWIN ortaklığıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde düzenlenen bir organizasyonla start aldı.

AÇEV kızlarının karşılaşmasıyla başlayan organizasyonda; yeşil sahaların ve iş dünyasının ünlü babaları; Rıdvan Dilmen, Metin Tekin ve Alper Boğuşlu ile Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz, Denizbank Yönetim Kurulu Üyesi Derya Kumru ve Ünlü Menkul Değerler Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Köksal kızlarıyla birlikte sahada kadına şiddete karşı 'Gerçek Adalet İstiyoruz' pankartı açtı.

8 Mart Kadınlar Günü vesilesiyle tepki mesajlarının verildiği ve Virgin Türkiye, Amerikan Hastanesi, Banvit ve Afillikitap.com'un destekleriyle, Darüşşafaka Spor Tesisleri'nde düzenlenen organizasyonda, Beşiktaş ve Galatasaray kulüplerinin kız takımlarının derbi maçı da oynandı. Galatasaray kızlar takımının kazandığı derbi sonrasında ise ünlü babaların kızlarından oluşan Allstar takımı Dudulluspor ile gösteri maçı yaptı.

GELİR AÇEV'E BAĞIŞLANACAK

Anne olmanın yanında iş yaşamından siyasete, sanattan spora yaşamın her alanında önemli rol üstlenen kadın gücüne yeşil sahalarda dikkat çekmeyi amaçlayan 'Kızlar Sahada' projesine, 2 yılda 38 şirket katıldı ve 1.000 kadın futbolla tanıştı. Biletleri Biletix üzerinden satılan ve tüm bilet gelirinin AÇEV'in sosyal sorumluluk projesine aktarıldığı proje, bu yıl daha da büyüyerek Haziran ayına kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

8 Mart'ta Beşiktaş ve Galatasaray kız futbol takımlarının da gösteri maçı için sahaya çıktığı bir organizasyonla duyurulan 'Kızlar Sahada' projesi, bu yıl 3. kez yapılıyor. Actifit'in düzenlediği projenin amacı; kız çocuklarının babalarının desteği ile futbol da dahil her türlü sporu yapabileceklerini vurgulamak ve baba-kız ilişkisinin gelecekteki güçlü kadın modellerini oluşturacağı konusunda farkındalık meydana getirmek olarak yorumlandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Ünlü babalardan kadına şiddete karşı 'gol' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER