Ünlü besteci Ergüder Yoldaş, Urla Zeytinalanı'nda defnedildi

İzmir'de zatürre teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü besteci Ergüder Yoldaş toprağa verildi.

Ünlü besteci Ergüder Yoldaş, Urla Zeytinalanı'nda defnedildi

 20 gün önce Özel Su Hastanesi'ne kaldırılan Yoldaş, dün sabaha karşı hayatını kaybetmişti. Yoldaş'ın cenazesi, öğle vakti Balçova ilçesindeki Niyazi Uğur Camisi'ne götürüldü. Cenazeye eski eşi Nur Yoldaş, çocukları Ayşegül Yoldaş, Mustafa Tanju Yoldaş ve Devrim Yoldaş ile yakınları katıldı. Bir döneme adını yazdıran ünlü müzikadamına son görevde az sayıda kişinin bulunması dikkat çekti. Oğlu Mustafa Yoldaş, “Yoldaş ailesi olarak biz bu aralar cenazede buluşuyoruz. 18 gün önce küçük amcamı toprağa verdik. Bugün babamı toprağa vermek üzere buradayız. Biz bundan sonra evlatları olarak elimizden geleni yapacağız, çünkü babamın daha ortaya çıkmamış onlarca eseri var. Onları, önümüzdeki günlerde Türk halkının önüne sunacağız.” dedi. Sanatçı ilgisizliğinin Türkiye'de bilinen bir gerçek olduğunu, bu sebeple yadırgamadıklarını belirten Yoldaş, “Arayanlar soranlar çok ama henüz gelen giden var mı, ben de göremiyorum. Türkiye'deki sanatçının ölümü de böyle oluyor arkadaşlar. Babam, kendine has bir insandı. Yaşadı ve öldü.” diye konuştu.

'GERÇEK SANATÇI ERGÜDER YOLDAŞ'TIR'

Nur Yoldaş ise, “Ergüder, çok güzel eserler bıraktı arkasında. Çok güzel evlatlar bıraktı, ona sahip çıkacak. Eserlerine sahip çıkacak bir aile bıraktı. Aslında bu eserlerin bir sahibi var, o da bu millet, halkımız. Onlar sahip çıkacak eserlere. Bizler gelip geçiciyiz, gerçek sanatçı Ergüder Yoldaş'tır. Sanatçı sözcüğünün altını dolu dolu dolduran adam Ergüder Yoldaş'tır. Ben onunla geçirdiğim her senenin onurunu yaşıyorum.” dedi.

Uzun süre İzmir'de birlikte oturudğu kız kardeşi Ayça Tenim de, “Bütün hayatı beraber yaşadık. Son zamanlarda pek iyi değildi. Yazıyordu çiziyordu, mutluydu. Devamlı nota yazardı, beste yapardı. Ergüder'i eski öğrencileri hiç yalnız bırakmazdı. Çok bestesi var, hepsini çocuklarına vereceğim." diye konuştu.

Ergüder Yoldaş, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Urla ilçesi Zeytinalanı Mezarlığı'nda toprağa verildi.



6 Haziran 1939'da doğan, 1981 yılında çıkardığı "Sultaniyegâh" albümüyle Türk pop müzik tarihinin önde gelen eserlerinden birine imza atan, 1970 ve 1980 yıllarında önemli eserleri Türk popuna kazandıran Ergüder Yoldaş, 1976 yılında ses sanatçısı Nur Yoldaş'la evlendi. Bir dönem Büyükada'daki inziva hayatıyla da gündeme gelen Yoldaş'ın, iki eşinden üç çocuğu bulunuyor. Yaşamının son döneminde, İzmir'de kız kardeşi Ayça Tenim'le oturuyordu.

CİHAN
<< Önceki Haber Ünlü besteci Ergüder Yoldaş, Urla Zeytinalanı'nda defnedildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER