Ünlü ekonomist Eser Karakaş:"Damat Bey boş laf yaptı, AKP artık topal ördektir"

Ekonomist Eser Karakaş, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı reform paketini AhvalPod’da Sıcak Takip programında değerlendirdi.

SHABER3.COM

“Albayrak'ın açıkladığı pakette incir çekirdeğini dolduracak bir şey yok” diyen Karakaş, doların verdiği tepkiyi de hatırlatarak paketin piyasalarda olumlu fiyatlanmadığını kaydediyor. 

İşin özünü anlatırken, Türkiye çok ciddi bir hukuk devleti zafiyeti ve buna bağlı olarak da ciddi bir ekonomik kriz içinde diyen Karakaş, bunların aşılması için de radikal kararlar alınmasının olmazsa olmaz olduğunu vurguluyor.



Radikal adımların ancak demokratik meşruiyeti çok güçlü iktidarlarda atılabileceğinin altını çizen ekonomist, “Seçimlerde büyükşehirleri alamayan AKP iktidarının Türkiye’de artık radikal reform yapma gücü yoktur” görüşünü dile getiriyor.Karakaş, “Bir sonraki seçim için 4,5 yıl beklenmeyecektir, göreceksiniz” diyor.

Bundan sonraki süreçte faizlerin çok yükseleceğini söyleyen Karakaş, “Bu da yatırımların tamamen durması anlamına gelecek. Yurt dışından kaynak da gelmeyecek” diye konuşuyor.



İktidarın, hukuk devleti reformu yapamayacaklarını öngören ekonomist, piyasaların da buna göre tepkisini ortaya koyacağını belirtiyor.AKP’nin artık sadece günü kurtarmaya bakacağını düşünen Karakaş, “topal ördek” benzetmesi yapıyor.
<< Önceki Haber Ünlü ekonomist Eser Karakaş:"Damat Bey boş laf yaptı,... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER