Ünlü ekonomist tek tek yazdı ve sordu
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Salı, Haziran 23 2015
Paylaş
X Post
"Madem 2013 ortasından sonra İran'a altın transferi yasaklanmıştı, Sarraf 2014 yılına ait ödülü alırken bunu hangi ihracatla hak etmişti?"

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin 'ihracat şampiyonlarına' düzenlediği ödül töreninde tanıdık bir sima yer alıyordu."
17 Aralık soruşturmalarından tanıdığımız Rıza Sarraf, 2014 yılında kendi sektöründe ihracat şampiyonu olup ödüle hak kazanmıştı. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ve Ekonomi Bakanı Zeybekçi verdiler ödülünü. İran'dan ithal ettiğimiz gaz ve petrolün bedeli olan dövizleri kısıtlamalar nedeniyle altına çevrilip İran'a taşınması dış ticaret hesaplarımızda 'ihracat' diye görünmüştü. Sarraf'ın, İran'ın alacağı olan dövizlerin altına çevrilerek İran ya da Dubai'ye taşınması operasyonunda Türkiye'deki işleri yönettiği anlaşılmıştı.
YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Trump kara harekatı için net konuştu!2.ABD İran'ın F-35 savaş uçağını vurduğunu doğruladı3.Bayram4.Bayram sabahı yakıt almaya gidenlere şok: 72 Lirayı geçti!5.TBMM'de 34 vekilden Adalet Bakanı'na 'Mehmet Türkmen' için soru önergesi
6.Özel’den bayram açıklaması: Allah’ım onu ıslah etsin7.Yarım asırdan sonra bir ilk: İsrail Mescid-i Aksa’yı bayram namazına kapattı8.Ayhan Bora Kaplan yazışmasında MHP Grup toplantısı çıktı9.Bahçeli bayram sonrasını işaret etti: Önemli adımlar atılacak10.Resmi danışman olamasa da Furkan Torlak Adalet Bakanı adına gazetecileri tehdit ediyormuş!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

NUMAN YILMAZ YİĞİT












