Ünlü işadamı hayatını kaybetti

İş dünyasının önemli isimlerinden Kale Grubu kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur vefat etti.

Ünlü işadamı hayatını kaybetti

İş dünyasının önemli isimlerinden Kale Grubu kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur vefat etti.

İBRAHİM BODUR KİMDİR?

İbrahim Bodur 1928 yılında Yenice Çanakkale’de doğdu. İlkokulu Yenice İlkokulu’nda, ortaokulu Balıkesir Lisesi’nde okuduktan sonra İstanbul’a Robert Kolej’e girdi. Robert Kolej’de ekonomi ve edebiyat bölümlerini aynı sürede bitirerek mezun oldu. Amerika Birleşik Devletleri’nde İş İdaresi ihtisasını (MBA) tamamlayıp, 1951’de Türkiye’ye döndü.

Babasının ve kayınpederinin ortaklığı ile 1951 yılı sonunda, Türkiye’nin ilk 3,200 iğlik 80 numara penye pamuk ipliği fabrikası olan, Bodur-Eğinlioğlu Edirnekapı Pamuk İpliği Fabrikası’nı kurdu. 1956 yılına kadar bu fabrikayı yönetti. İbrahim Bodur 1957 yılında Çanakkale Seramik fabrikalarını kurdu.

1952 yılında Türkiye’nin ilk müstakil sanayi odası olan İstanbul Sanayi Odası’nın kuruluş faaliyetlerine katıldı. 1962 yılında İstanbul Sanayi Odası Meclis üyeliğine seçilen sanayici Bodur, 1968 yılında İstanbul Sanayi Odası’nı temsilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurul üyeliğine, 1969 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu’na seçildi ve 1969’dan 1975 yılına kadar 6 yıl süre ile TOBB Başkanlık Divanı’nda Başkan ve Başkan Vekilliği görevini ifa eden Bodur, iki dönem Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurul Başkanlığını yaptı.

SÖZCÜ
<< Önceki Haber Ünlü işadamı hayatını kaybetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER