Ünlü isimler 'Meme Kanseri Farkındalığı' için buluştu


Ekim ayının 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı' olması ve bu konuda toplumu bilinçlendirmek için yapılan çalışmalar çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Etkinlik kapsamında Nişantaşı'ndaki R'enee Klinik'te bir toplantı düzenlenirken, toplantıya Türkiye'nin önde gelen Plastik Cerrahlarından Prof. Dr. Reha Yavuzer, ünlü oyuncu Deniz Uğur ve meme kanseri konusunda daha önce birçok çalışmaya katılan bu konunun uzman isimlerinden Genel Cerrah Dr. Canan Gürsel katıldı.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kadınlarda en sık görülen kanser türü olan meme kanserinin, erken tanısının önemi, tedavi yöntemleri, dikkat edilmesi gereken noktalar gibi konularda bilgiler verilen toplantıda, oyuncu Deniz Uğur da meme kanseri olduğu süreçte yaşadıklarını ve deneyimlerini dinleyenlere aktardı.

Oyuncu Deniz Uğur konuyla ilgili, memenin her kadın için çok önemli ancak meme kanseri ve memenin alınmasının da yolun sonu olmadığını belirterek, "Plastik cerrahi ile tekrardan meme yapılabiliyor. Benim gibi görsel sanatlarla uğraşan bir sanatçı bile rahatlıkla mesleğini en iyi şekilde devam ettirebiliyor." dedi.

Prof. Dr. Reha Yavuzer ise yaptığı açıklamada, "Memenin sağlığı ve estetiği artık bizim için birbirinden ayrılmaz bir bütün. Bu nedenle memenin sağlığına check-up yapılırken biz de meme estetiğinin değerlendirmesini yapıyoruz. Böylelikle memenin gerek doğumsal gerek hastalıklara bağlı gerekse doğum, yaşlanma ve kilo değişikliklerine bağlı bozukluklarını tespit ediyor ve düzeltiyoruz. Meme sağlığı açısından mutlaka genel cerrahi ile birlikte hastalarımızı değerlendiriyoruz. Büyük bir değer olan kadın, kadının beden bütünlüğü ve güzelliği için teknolojinin sunduğu en son yeniliklerle hizmet veriyoruz." diye konuştu.

Dr. Canan Gürsel ise toplantıda yaptığı açıklamada, önemli tespitlerde bulunurken, meme sağlığının ve memenin kontrollerinin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, "Kanserde erken teşhis sadece hayat kurtarmakla kalmıyor, estetik kayıpları da en aza indiriyor. Genel cerrahlar plastik cerrahlarla birlikte ekip olarak çalıştığında alınan memenin hemen yapılması da mümkün oluyor." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Ünlü isimler 'Meme Kanseri Farkındalığı' için buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER