Ünlü isimlerden genç girişimcilere tecrübe dersi


Aralarında Acun Ilıcalı, Ali Sabancı ve Hamdi Akın'ın bulunduğu 90 girişimci 600'ü aşkın girişimci adayı ile bir araya geldi. Buluşmada ünlü isimler, gençlere mentörlük yaptı.

Suada'da UGM, TOBB ve GATE tarafından Vodafone ana sponsorluğunda tertip edilen G3 Forum'da ekonomi aktörleri girişimci adaylarına deneyimlerini de anlattı. Forumun açılışında girişimci adedinin artması temennisinde bulunan G3 Platformu Başkanı Gülden Yılmaz, bu nedenle temanın 'Neden Olmasın' olarak belirlendiğini söyledi. Yılmaz, "Bundan seneler evvel 'neden olmasın' sorusu ile yola koyulduk. Adeta göle maya çaldık. Maya tuttu." dedi. Ardından şöyle devam etti:

"Girişimci adaylarına hep sormayı arzu ediyorduk 'neden olmasın' diye. Girişimciliğin artması için çabaladığımız dönemlerde G3 Forum'da binlerce girişimci adayı ile bir araya geldik. Onlar birer girişimci de. Deneyimler ortaya koyuyor ki girişimcinin önünde en büyük engel girişimcinin kendisi. Girişimcide binlerce soru işareti var. Bu sorular onu yolundan alıkoyabilir. Dogmalar, kendi önüne koyduğu engeller atması gereken adımları attırmayabilir. Onun için girişimcilere 'kuralları yak, kalıpları kır' diyoruz. Onları meydan okumaya davet ediyoruz."

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk da Türkiye'de girişimciliğe ilginin arttığını ifade etti. Buruk, girişimcilerin toplumda onaylandığını, itibar gördüğünü vurguladı ve şunları dile getirdi:

"Fakülteli girişimcilerin adedi de artıyor. Şu an bunların oranı yüzde 44'e geldi. Biz Vodafone olarak bu konuda ne yapıyoruz? G3 sponsorlarındanız. Bir de Fikir Çarkı adlı projemiz var. Projemiz ile fikirleri alıyoruz, maliklerini eğitiyor, maddi olarak teşvik ediyoruz. Fikirlerin firma haline gelmesini mümkün kılıyoruz. Yetmiyor firmanın ürünlerini ve hizmetlerini satın alıyor, onu ticari yapıya kavuşturuyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Ünlü isimlerden genç girişimcilere tecrübe dersi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER