Ünlü âlim Fethi Hicazi: Gülen’in hayatının hiçbir karesinde terör görmedim
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Aralık 8 2015
Dünyaca ünlü El-Ezher Üniversitesi’nde ders veren İslam âlimleri, Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketi ile ilgili önemli tespitlerde bulundu.

Ünlü İslâm âlimi ve müfessir Prof. Dr. Fethi Hicazi, “hayatının hiçbir karesinde terörü işaret eden hiçbir şey görmedim” dediği Gülen’i, “asrımıza Allah tarafından gönderilmiş bir lütuf, büyük bir İslam mütefekkiri” olarak gördüğünü söyledi. Aynı üniversitede ders veren bir başka âlim Prof. Dr. Ahmed Ali Rabii de, Gülen ve Hizmet Hareketi müesseselerinin şiddet değil, tam tersine bütün dünyaya ‘itidal’ aşıladığını dile getirdi. Prof. Rabii, Gülen’in hizmet metodunu “Hz. Peygamber’in (sav) hadislerinde belirtilen orta yol esası üzerine bina ettiğini” belirtti.
Los Angeles merkezli Spectra Media’ya konuşan iki İslam âlimi, Hizmet Hareketi'ni “İyi-kötü ayırt etmeden tüm insanlığı kucaklayan global bir hareket” olarak niteledi.
“Allahü teala nasıl ki bize gönderdiği resulleri ısmarlama insanlardan seçmiştir; aynen öyle de, onlardan sonra da öyle yiğitler seçmiş ki bizim üstadlarımız olmuşlardır." diyen Prof. Dr. Hicazi, “Efendimiz (SAV), ‘âlimler, peygamberlerin varisleridir’ buyurmuştur. Allah’ın bize lütuflarından bir tanesi de asrımızın güzide âlimlerinden olan İslam mütefekkiri Fethullah Gülen’dir.” ifadesini kullandı.
HOCAEFENDİ'YE TERÖR İFTİRASINI ATANLARA ALLAH İDRAK VERSİN
Gülen'in kitaplarını okuduğunu ve arkadaşları ile yakından tanıştığını söyleyen Prof. Dr. Fethi Hicazi, "hayatının hiçbir karesinde bazılarının dillerine doladığı gibi terörü işaret eden hiç bir şey görmediğini" söyledi. Hicazi, “Biz onu hem Müslümanlar hem de gayrimüslimler nazarında böyle tanıdık. Bu zat öyle bir hayat yaşıyor ki, Elhamdüllilah, Allah ile sıkı bir irtibatta bulunuyor. Ve Rabbiyle olan sıkı irtibatı vesilesiyle etrafındaki insanların kalplerini telif ettiğini görüyoruz.” diye konuştu.
Gülen'in etrafında toplananlara baktığında, ilim ve ticaretle meşgul bu insanların Efendimiz’in sünneti ve hayatı doğrultusunda bir yaşam sürdüğünü söyleyen Hicazi, “Hocaefendi’nin onları Allah’
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şo...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


