Ünlü ismin varislerinden Trump'a şarkı boykotu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Mart 5 2024
Şarkıcının varisleri, geçen yıl ölen Sinead O’Connor’ın müziğinin Trump'ın mitinglerinde kullanılmasından iğreneceğini söyledi.
Geçen yıl hayatını kaybeden ünlü İrlandalı şarkıcı Sinead O’Connor’ın varisleri, eski ABD Başkanı Donald Trump’tan, O’Connor’ın şarkılarını seçim mitinglerinde kullanmamasını istedi.
Geçen ay Trump, O’Connor’ın en çok bilinen şarkısı Nothing Compares 2 U’yu Maryland’daki bir mitingde çalmıştı.
Şarkıcının varisleri BBC News’a yaptıkları açıklamada, “Sinead’ın müziğinin kullanılmasından iğreneceğini, incineceğini ve hakarete uğramış hissedeceğini söylemek abartılı olmaz” dedi.
O’Connor’ın varisleri ve uzun süre şarkıcıyla çalışan müzik şirketi Chrysalis Records’un ortak açıklamasında, “Sinead O’Connor’ın hayatını, dürüstlük, nezaket, adalet ve diğer insanlara karşı incelikle tanımlanan ahlaki kurallarla geçirdiği iyi biliniyor. Bu nedenle, Donald Trump’ın siyasi mitinglerinde Nothing Compares 2 U’yu kullandığını öğrenmekten öfke duyuyoruz. Sinead’ın kendisinin ‘devasa şeytan’ diye tanımladığı biri tarafından müziğinin kullanılmasından iğreneceğini, incineceğini ve hakarete uğramış hissedeceğini söylemek abartılı olmaz” denildi.
Açıklamada son olarak “Mirasının koruyucuları olarak Donald Trump ve ortaklarının müziğini kullanmasını bırakmasını derhal talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
Guardian gazetesinin haberine göre, Trump’ın sahneye çıktığı 24 Şubat’taki mitinginde Abba’nın “Dancing Queen”, Johnny Cash'in “Ring of Fire” ve Elvis Presley'in “Suspicious Minds” şarkıları da çalındı. Prince’in yazdığı ve O’Connor’ın seslendirdiği 1990’da İngiltere müzik listesinde dört hafta birinci kalmıştı.
O’ Connor geçen Temmuz ayında 56 yaşında hayatını kaybetmiş ve otopsi sonucu doğal yollardan öldüğü sonucuna varılmıştı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!
6.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!7.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı8.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!9.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler10.AİHM'den dikkat çeken 'Ekrem İmamoğlu' kararı!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!


