Ünlü oyuncuya "hakaret" cezası
⏱ Okuma Süresi 4 dk•Yayınlanma Perşembe, Mart 17 2016
Paylaş
X Post
Oyuncu Nihat Tolga Güleç 'mağduru' olduğu davada sanık avukatına hakaret ettiği gerekçesiyle "Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada 35 bin 400 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Oyuncu Nihat Tolga Güleç 'mağduru' olduğu davada sanık avukatına hakaret ettiği gerekçesiyle "Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada 35 bin 400 lira adli para cezasına çarptırıldı.
Anadolu 72. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuksuz sanık Nihat Tolga Güleç gelmezken, şikayetçi avukat Mutena Güven katıldı. Davada, olay günü duruşma salonunda katip ve mübaşir olarak bulunan görevliler tanık olarak dinlendi. Olay günü oyuncu Güleç'in bir ara sesinin fazla yükseldiğini ve duruşma salonunda bir tartışma yaşandığını belirten görevliler, "Kaç para ise biz de şahit getirelim" gibi bir cümle kullandığını kaydetti. Avukat Güven ise sanıktan şikayetçi olduğunu ve cezalandırılmasını talep ettiğini söyledi.
35 BİN 400 TL ADLİ PARA CEZASI
Mahkeme hakimi, sanık Nihat Tolga Güleç'in avukat Mutena Güven'e yönelik "Neye tanık dinletecekmiş, kaç para verdin" şeklindeki sözünün para ile şahit tuttuğu şeklinde hakaret içerdiğini belirtti. "Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret" suçunu işlediğini ifade eden hakim, Güleç'in 354 gün adli para cezalandırılmasına karar verdi. Günlüğü 100 liradan toplamda 35 bin 400 lira adli para cezasına çarptırılmasına hükmedilen Güleç'in cezasında hükmün açıklamasının geri bırakılmasına karar verildi.
İDDİANAMEDEN
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, 2014 yılı Kasım ayında Anadolu 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen "köpek saldırması" davasının duruşmasında sırasında sanık avukatı Mutena Güven, tanık dinletme talebi olduğunu belirtti. Bu talep üzerine o davada 'mağdur' olan oyuncu Güleç, avukat Güven'e, "Neye tanık dinletecekmiş, kaç para verdin" şeklinde hakaret içeren beyanlarda bulundu. Bu konunun konuşulduğu sırada Güleç, "Cumhurbaşkanına mı hakaret ettik, alt tarafı avukata söyledik" diyerek hakaret teşkil eden sözlerine devam etti. Nihat Tolga Güleç hakkında "Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.
OLAYIN YAŞANDIĞI DAVA
Oyuncu Nihat Tolga Güleç ve kendisi gibi oyuncu olan eşi Lara Yeliz Şar 2014 yılı Haziran ayında Kadıköy Moda Sahili'nde köpekleriyle yürüyüş yapıyordu. Bu sırada denize giren Ali Ulvi Cedim'in kangal cinsi köpeği ikiliye saldırdı, oyuncuların şikayeti üzerine dava açıldı. Oyuncuların 'mağdur', köpeğin sahibinin 'sanık' olarak yargılandığı davada Ali Ulvi Cedim'e 'taksirle yaralama' suçundan bin 500 lira para cezası verildi. Sanık avukatı Mutena Güven tanık dinletmek isteyince oyuncu Güleç ve avukat arasında gerginlik yaşanmıştı.
DHA
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Tutuklu yandaş isim Tahir Sarıkaya için MASAK raporu: Milyonluk para trafiği ortaya çıktı!2.Trump karar aşamasında: Masadaki seçeneklerden biri İran'ı tamamen yok etmek3.İran ordusundan ABD'ye: 'Bedelini ödersiniz!'4.Fenerbahçe'den tarihi skor: 8-05.Berlin'de bir ilk: Anne-babası 80 darbesinden sonra göç eden Elif Eralp başbakan seçildi
6.Fon soruşturması: İsviçre hesaplarına 15 milyon dolar ve 25 milyon euro transfer yapmışlar!7.30 şirkete kayyım, 72 gözaltı: Yüzlerce vatandaşlık iptal edilecek8.Faizsiz finanstan Rothschild bankasına: Fon vurguncuları krize beş kala İsviçre’ye 4.1 milyar kaçırmış9.Yapay zekâ yanlış istihbarat üretti: ABD ile Çin askeri krizin eşiğinden döndü10.Yandaş gazetecinin iddiası: 12 milletvekili ve 2 belediye başkanı AKP’ye geçecek

KADİR GÜRCAN

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

PROF. DR. ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER












