Ünlü Sanatçı toprağa verildi

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ndeki bir hastanede kanser tedavisi görürken yaşamını yitiren besteci ve yorumcu 51 yaşındaki Naşide Göktürk, son yolcuğuna uğurlandı. Göktürk'ün sevenleri ve sanatçı dostları da cenazede ailesini yalnız bırakmadı.

Ünlü Sanatçı toprağa verildi


Bodrum'da akciğer kanseri tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü sanatçı Naşide Göktürk, Bitez Rüştü Kaynak Camii'nden son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye Naşide Göktürk'ün kardeşi Nihal Aktaş, ağabeyi Yavuz Emiroğlu ve yeğenleri Başak Aktaş, Barış Aktaş, Alper Ballı, müzik ve televizyon dünyasından Mansur Ark, Asrın, Hande Yener, Erhan Yazıcıoğlu,, Zeynep Türkeş, Nejat Alp, Serap Ezgü, Bora Gencer gibi ünlü isimler de katıldı. Ünlü simalar Göktürk'e son görevlerini yerine getirmek için geldikleri cenazede, gözyaşlarına hakim olamadı. Hande Yener, röportaj sırasında sesi titrerken, zaman zaman da dua ettiği görüldü. Hande Yener, "Naşide benim çok eski dostumdu, kaybettik çok üzgünüm. Gerçekten o muhteşem bir kalp ve muhteşem bir dostumdu, kaybettik. Daha fazla bir şey söyleyemeyeceğim" dedi.

Sık sık tabutun başına giderek gözyaşı döken kardeşi Nihal Aktaş ise, "Ben onu yalnız bırakamam" dedi, sözler boğazında düğümlendi. Bir ara rahatsızlanan Aktaş'a sağlık görevlileri müdahale etti. 

Tiyatro oyucusu ve yazar Erhan Yazıcıoğlu da, "Keşke gerçek sanatçılar hayattayken gerçek değerini bulabilse. Sıra bize gelmeden, gençler gidiyor. Çok üretken bir sanatçı, çok büyük besteci, çok iyi bir yorumcuydu. Gerçekten kadın mevhumunu bünyesinde taşıyan çok bilinçli, ülke sorunlarına son derece duyarlı bir insandı. Bütün büyük değerler gibi o da erken gitti. Başımız sağ olsun, umarız ondan feyz alması gereken, bazı gençler, gereken dersi alırlar. Çünkü ürettikçe insan var oluyor. Ürettikçe adı kalıyor. Üretmeden sadece çakma işler yapacaklarına, gerçek sanat üretsinler kendi dallarında" diye konuştu.

'ÇOK ÖNEMLİ BİR KADINDI'

"Mehmet'im" şarkısıyla tanınan Zeynep Türkeş ise hastanede sıklıkla ziyaret ettiği arkadaşıyla ilgili şunları söyledi:

"O hepimize dokunan çok özel bir kalemdi. Çok önemli bir kadındı. Çok farklıydı. Hani diyorum ya; gerçek sanatçılar, olması gereken sanatçılar, milyonda bir gelebilecek karakterde biriydi. Çok önemli, anaç bir yapısı vardı. Çok vefalı, sevgi dolu, çiçekleri böcekleri çok seven, hayata rengarenk bakan bir canımdı o benim. Çok eskiden beri tanırım. Aslında ondan öğrendiğim çok şey vardı. Burnu büyük davranmamak, egolar o yüzden her şeyden soyutladım ben de kendimi. Onun yaptığı gibi yapmaya çalışıyorum. O zaman daha az canım yanıyor. Gerçek sanatçılar böyle yaşıyorlar maalesef. Onunla biz çok özel zamanlara imzalar attık."

İkindide kılınan namazının ardından Naşide Göktürk, Bitez Mezarlığı'na sevenlerinin gözyaşları ve duaları arasında defnedildi. 
<< Önceki Haber Ünlü Sanatçı toprağa verildi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER