Ünlü yatırım bankasından Türkiye uyarısı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ekim 23 2020
Merkez Bankası'nın dün sürpriz bir şekilde faizleri artırmamasına rağmen yatırım bankası Goldman Sachs faizlerin yıl sonunda yüzde 17 seviyesine yükselmesini bekliyor.
Yatırım bankası Goldman Sachs, Merkez Bankası'nın (TCMB) dün sabit tuttuğu faizleri daha da yükseltmek mecburiyetinde kalacağını uyarısında bulundu.
Goldman Sachs’tan Murat Unur, TCMB’nin sıkılaştırma adımlarını atmayı ertelemesinin kurun daha da dalgalanmasına sebep olacağını söyledi.
Kur artışının talepte daralmaya ve sonuç olarak faizlerin daha da yükseltilmesine yol açacağını belirten Unur, “Alınan kararın ardından sert iniş ihtimalinin arttığını düşünüyoruz.” dedi.
YIL SONUNA KADAR YÜZDE 17'YE YÜKSELECEK
Goldman’dan yapılan açıklamada cari işlem açığı ve özel sektörün riskten kaçışının ekonomideki kaçağın sürdüğüne işaret ettiği ifade edilirken, bu durumun da hem döviz kuru hem de döviz rezervleri üzerinde baskı oluşturduğu belirtildi.
Unur, “Politika yapıcıların bu konuda bir adım atması gerekiyor. Ne zaman olacağı tamamen TL’nin performansına bağlı olmak üzere biz halen faizlerin yıl sonuna kadar yüzde 17 seviyesine yükseleceğini düşünüyoruz.” dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!10.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







