Ünlü Youtuber gözaltına alındı!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Ağustos 25 2020
Siyasi konularla ilgili dikkat çeken sokak röportajlarına imza atan Arif Kocabıyık, bir dizi program için gittiği Kahramanaraş'ta İl Emniyet Müdürlüğü'ne ifade çağrıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Kocabıyık'ın avukatı Ömer Furkan Dağ, "Mağduru dahi belirli olmayan video paylaşımı üzerinden 48 saat dahi geçmeden müvekkilin ifadesi alınmak üzere apar topar Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılması durumunu bir hukukçu olarak utançla izliyorum" dedi.
Video paylaşım sitesinde İlave TV adı altında tartışma yaratan röportajlarını paylaşmasıyla gündeme gelen Antalyalı Arif Kocabıyık, geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir video sebebiyle ifadeye çağrıldı.
Bir dizi program için Kahramanmaraş’ta bulunan Kocabıyık’ın ifadesi İl Emniyet Müdürlüğü’nde alındı. Kocabıyık’ın avukatı Ömer Furkan Dağ konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
“BİR HUKUKÇU OLARAK UTANÇLA İZLİYORUM”
Olayı utançla izlediğini belirten Dağ şunları söyledi:
* Yaptığımız onlarca suç duyurusuna haftalar sonra ‘savcının şüpheliyi bulma yükümlülüğü yok’ değerlendirmesiyle takipsizlik veren yargı düzeninin, Müvekkil @Arif_Ilave’ın yapmış olduğu ‘mağduru dahi belirli olmayan’ video paylaşımı üzerinden 48 saat dahi geçmeden müvekkilin ifadesi alınmak üzere apar topar Emniyet Müdürlüğü’ne çağrılması durumunu bir hukukçu olarak utançla izliyorum.
* Bu topraklarda muhalif olmanın her zaman bir bedeli olmuştur ancak bu bedelin “bağımsız” ve “tarafsız” yargı düzeni eliyle ödettirilmeye çalışılması son derece yanlış ve kabul edilemez bir durumdur!
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...5.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'
6.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!7.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı8.Duygulara köprü kurmak9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifade...

Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona k...


