Ünlülerden 'Kutlu Doğum' mesajı

"Hazreti Muhammed inanç ve yaşam biçimimizde devrim yapan şahsiyettir"

Ünlülerden 'Kutlu Doğum' mesajı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çıkardığı aylık dergide ünlü isimler, Hazreti Muhammed sevgisini anlattı. Nisan sayısı, bu yıl "Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" temasıyla kutlanan Kutlu Doğum Haftası'na ayrıldı.

Bu kapsamda aralarında oyuncu ve futbolcuların bulunduğu ünlü isimlere, "Hazreti Peygamber sizin için ne ifade ediyor, hayatınızdaki önemi nedir?" soruları yöneltildi.

MOUSSA SOW
 
Bu soruya, Fenerbahçeli futbolcu Moussa Sow, "Hazreti Muhammed inanç ve yaşam biçimimizde devrim yapan şahsiyettir" karşılığını verdi. 
 
Hazreti Muhammed'in hayattan keyif almanın yolunu ve güzel ahlakı öğrettiğini belirten Sow, O'nu çok sevdiğini vurguladı.
 
Sow, çocuklarına ve ailesine Hazreti Muhammed'in hayatını öğrettiğini vurgulayarak, "Hazreti Peygamberin beni en çok etkileyen yönleri şunlardır, sabırlı olması, kendisine eziyet edenlere beddua etmemesi, lanet okumaması, merhametli olması, güler yüzlü olması, her insana eşit davranması" değerlendirmesinde bulundu.

DEMBA BA
 
Beşiktaşlı forvet Demba Ba da şu görüşleri paylaştı:
 
"Hayatımızda, düşüncelerimizde onun üzerine yaptıklarımız Allah ve Hazreti Muhammed'in rızasını kazanmak içindir. Nimetlere ve başarıya şükretmeyi ve şükrettikçe başarmayı Hazreti Muhammed'den öğrendim. Hazreti Peygamberin en etkilendiğim yönleri şunlardır, herkese hoşgörülü davranıp kimseyi incitmemesi, herkesi doğruya çağırması, kadınlara ve çocuklara şefkatle yaklaşması, kendisine gelen herkese yardım etmesi."
 
KENAN İMİRZALIOĞLU
 
Oyuncu Kenan İmirzalıoğlu ise Hazreti Muhammed'in, insanlık tarihinin gelmiş geçmiş örnek alınacak bir numaralı önderi olduğunu bildirdi.
 
Hazreti Muhammed'in, zamanlar üstü bir lider, akıllar üstü bir deha, içiyle dışıyla en güzel örnek olduğuna işaret eden İmirzalıoğlu, şunları kaydetti:
 
"O, seçilmişlerin en şereflisi, her şeyden önce her yönüyle mükemmel bir insandır. O'nun ümmetinin bir ferdi olabildiğim için, kendimi şanslı biri olarak görüyorum ve beni bu dünyaya O'nun takipçisi, bir Müslüman olarak getiren Allah'a şükretmek için başka neden aramaya gerek duymuyorum. O'nun her özelliği sevilir. O'nun her özelliği tüm insanlık tarafından sevilmelidir. Ancak, beni en çok etkileyen özelliği dürüstlüğüdür. O emrolunduğu gibi dosdoğru olabilmiş örnek bir insandır. Keşke hepimiz, 'Müslümanım' diyen herkes, bunu unutmasak ve dürüst olmayı insan olmanın ilk prensibi olarak uygulayabilsek."

 
AA
<< Önceki Haber Ünlülerden 'Kutlu Doğum' mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER