Ünlülere uyuşturucudan 10 ay hapis cezası


'Uyuşturucu ticareti, uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak' suçlarıyla yargılanan aralarında Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Engin Günaydın gibi isimlerin de bulunduğu ünlü isimlere 'uyuşturucu kullanmak' suçundan 10 ay hapis cezası verildi.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 13 sanık katıldı. Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Murat Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu ünlü isimler ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada sanıklar ve avukatları beraat talebinde bulundu. Ceza verilmesi durumunda alt sınırdan verilmesini ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasının uygulanmasını istedi. Duruşmaya ara veren mahkeme, daha sonra kararını açıkladı. 'Örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak' suçu yönünden tüm sanıklara beraat kararı verildi.

Sanıklar Ahmet Yılmaz ticaretten 5 yıl, Dilek Dağtaş, İbrahim Bayraktar, Ahmet Sağlam, Aydın Kardaş ve Zeki Yalçın ticaretten 6 yıl 3 ay, Özhan Binici, Nusret Aldemir ve Abdurrezzak Şin ticaretten 4 yıl 2 ay, Ahmet Çardak ve Mustafa Çardak ticaretten 5 yıl 10 ay, Murat Yaşar, Şengül Yaşar, Cemil Zirek ve Gül Zirek ticaretten 7 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ünlü isimler Kenan İmirzalıoğlu, Mehmet Erdem, Hakan Yılmaz, Sarp Apak, Şahin Irmak, Engin Günaydın, Ersin Korkut, Murat Yıldırım, Duygu Yetiş, Murat Eken, Koray Candemir, Onur Buldu ve Cemil Büyükdöğerli hakkında uyuşturucu ticareti yapmak suçundan beraat kararı verildi. Mahkeme bu isimlere uyuşturucu kullanmak suçundan 10 ay hapis cezası verdi. Ünlüler için hükmün açıklanmasını geri bırakan mahkeme, 5 yıl denetim süresine tabi tutulmasına hükmetti.

Eray Özbal için de uyuşturucu bulundurmak suçundan 10 ay hapis cezası verildi ve hükmün açıklanması geri bırakıldı. Uyuşturucu ticareti suçlamasıyla yargılanan Rıza Kocaoğlu ve Vedi İzzi hakkında beraat kararı çıktı. Operasyonun olacağını sızdırdığı iddiasıyla görevi kötüye kullanmaktan yargılanan polis memuru Fatih A. hakkında da beraat kararı verildi. Sanıklar Fırat Dağtaş, Dilek Dağtaş ve Mehmet Fırat Alyamaç'ın ticaret suçundan beraatine hükmedildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Ünlülere uyuşturucudan 10 ay hapis cezası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER