Ünlülere uyuşturucudan 17 yıla kadar hapis talebi


Ünlü isimlerin de sanıkları arasında bulunduğu uyuşturucu davasında mütalaasını açıklayan savcı, ünlülerin uyuşturucu temin etmek ve kullanmak suçlarından 1 ila 17 yıla kadar hapis cezası talep etti.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 5 sanık katıldı. Ünlü isimlerin gelmediği duruşmada savcı mütalaasını açıkladı.

Savcı Ümit Özkan, 2013 yılı ağustos ayıda yapılan operasyonda satışa hazır 17 bin ectasy hap, 13,5 kilogram esrar, 126 gram amfetamin maddesi, 115 kök hint keneviri ve uyuşturucu alımında kullanılan malzemeler ele geçirildiğini hatırlattı.

Savcı Özkan suç tarihi itibariyle eski TCK maddesinin sanıkların lehine olduğunu belirterek buna göre ceza talebinde bulundu. Savcı mütalaasında Mehmet Erdem, Hanifi Eray Özbal ve Şahin Irmak'ın uyuşturucu ticareti ve temini suçundan 5 yıldan 15 yıla, kullanmak suçundan da 1 yıldan 2 yıla kadar olmak üzere 6'şar yıldan 17'şer yıla kadar hapis istedi.

Kenan İmirzalıoğlu, Murat Yıldırım, Koray Candemir, Duygu Yetiş, Sarp Apak, Onur Buldu, Murat Eken, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut, Gökçe Özyol, Erdem Baş ve Mustafa Şinasi Yurtsever hakkında ise ticaret ve temin suçundan beraat isteyen savcı, uyuşturucu kullanmak suçundan birer yıldan 2'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Rıza Kocaoğlu hakkında ise ticaret ve temin etmek suçlamasıyla 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Sanık olan polis memuru Fatih Argin'in ise operasyonu haber verdiği gerekçesiyle görevi kötüye kullanmaktan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi talep edildi.

Savcı mütalaasında, oyuncu Kenan İmirzalıoğlu'nun kan analizlerinde uyuşturucu madde kullandığının tespit edildiğini belirtti. İmirzalıoğlu'nun savunmasında yurtdışında bilmeden kullandığını ikrar ettiğini kaydeden savcı, bu nedenle sanığın uyuşturucu madde kullanma suçunu işlediğinin anlaşıldığını belirtti. İmirzalıoğlu'nun uyuşturucu ticareti veya temini yaptığına yönelik yeterli delil bulunmadığını, bu nedenle bu suçlama yönünden beraatine karar verilmesini istedi.

Oyuncu Murat Yıldırım'ın uyuşturucu kullandığını inkar etmesine karşı kan analizinde ise bunun aksine kullandığının tespit edildiğini belirtti.

Koray Candemir'in evinde bilirkişi raporuna göre esrar olduğu belirtilen maddenin ele geçirildiğini kaydeden savcı, sanığın uyuşturucu kullanmadığı yönündeki savunmasına karşı kan analizinde kullandığının anlaşıldığını ifade etti.

Duygu Yetiş'in savunmasında, migreni nedeniyle esrarın iyi geleceğinin söylenmesi üzerine kullandığını söylediğini hatırlatan savcı, evinde esrar ele geçirildiğini ve bilirkişi raporuyla da kullandığının tespit edildiğini kaydetti.

Rıza Kocaoğlu'nun uyuşturucu temin ettiğinin dinleme, fiziki takip ve tanıkların ifadelerinden anlaşıldığını belirtti.

Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Sarp Apak, Ersin Korkut, Onur Buldu, Gökçe Özyol, Şahin Irmak, Mustafa Şinasi Yurtsever ve Murat Eken'in uyuşturucu kullandıklarını kabul ettiklerini belirten savcı, kan analizlerinden de bunun tespit edildiğini aktardı. Bu isimlerin bazılarının evinde ele geçirilen maddelerin bilirkişi raporuyla esrar olduğunun da tespit edildiği belirtildi.

Mehmet Erdem'in uyuşturucu almak için bir başka sanığa para verdiğini belirten savcı, bu parayla alınan uyuşturucuyu sevgilisiyle birlikte diğer sanığın evinde birlikte kullandıklarını anlattı. Bu nedenle Erdem'in uyuşturucu temini suçunu işlediğini kaydetti.

Ünlülerle birlikte yargılanan diğer sanıklara da benzer suçlamalardan benzer miktarlarda ceza verilmesi talep edildi.

Sanıklara ve avukatlara mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre veren mahkeme duruşmayı erteledi.

CİHAN
<< Önceki Haber Ünlülere uyuşturucudan 17 yıla kadar hapis talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER