Ünlülerin uyuşturucu davasında savcı, yoğunluktan mütalaa hazırlayamamış


Dizi ve sinema oyuncularının sanıkları arasında olduğu uyuşturucu davasında esas mütalaasını açıklaması beklenen savcı, iş yoğunluğu nedeniyle görüşünü hazırlayamadığını belirtti.

Kenan İmirzalıoğlu, Murat Yıldırım, Sarp Apak, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut, Koray Candemir, Rıza Kocaoğlu gibi ünlü isimlerin de bulunduğu 53 sanığın yargılandığı davaya devam edildi. 'Uyuşturucu ticareti yapmak, uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak' suçundan İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya ünlü isimler katılmadı. 2 tutuklu sanık duruşmaya getirildi. Bir önceki duruşmada mütalaayı hazırlaması için dosyanın gönderildiği Savcı Ümit Özkan, iş yoğunluğu nedeniyle mütalaayı hazırlayamadığını söyledi. Savcı Özkan, "Her ne kadar dosya, mütalaa beyanını hazırlamamız için tarafımıza verilmiş ise de önceki celse ile bu celse arasında geçen iki aylık süreçte istisnalar dışında haftada dört gün duruşmamız vardı. Mahkemede yeni olmamız nedeniyle son aşamaya gelen dosyaların tamamını baştan okuyarak mütalaa hazırlamak zorunda oluşumuz nedeniyle mütalaamızı henüz hazırlayamadık." dedi. Özkan, mütalaa hazırlamak için dosyanın yeniden kendisine gönderilmesini talep etti.

Sanıklar ve avukatların taleplerinin ardından mahkeme, ara kararlarını açıkladı. Tutuklu sanıklar Ahmet Sağlam ve Ahmet Çardak tutuklandıkları tarih ve delillerin toplanmış olması nedeniyle haklarında yurt dışına çıkış yasağı konarak tahliye edildi.

Sanık Hanifi Eray Özbal'ın evinin terasında ele geçirilen ve uyuşturucu madde olduğu iddia edilen bitkilerin daha önce alınan raporlarla birlikte Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar veren mahkeme, bu bitkilerin uyuşturucu madde olup olmadıkları, uyuşturucu madde ise net miktarları hususunda rapor alınmasını kararlaştırdı. Mütalaa hazırlaması için dosyanın savcıya gönderilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı 20 Mayıs'a erteledi.

CİHAN
<< Önceki Haber Ünlülerin uyuşturucu davasında savcı, yoğunluktan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER