Uran: Seçimde kim gelirse gelsin kırmızı çizgilerimiz ve hassasiyetimiz belli

Uran: Seçimde kim gelirse gelsin kırmızı çizgilerimiz ve hassasiyetimiz belli

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, "Biz şehit aileleri ve gaziler olarak seçimde hangi hükümet gelirse gelsin kırmızı çizgilerimizi ve hassasiyetimizi dikkate almasını istiyoruz." dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye şubesini ziyaret eden Genel Başkan Taner Uran, "O eli kanlı bir bebek katili, şehit aileleri ve gaziler olduğu sürece, biz onun eli kanlı bebek katili olduğunu söyleyeceğiz. Biz aynı zamanda genel affa karşıyız. Bölücü terör örgütünün siyasi taleplerinin yerine getirilmesini kabul etmiyoruz. Yaptığımız bütün üst düzey görüşmelerde bu hassasiyetimizi ve kırmızı çizgilerimizi dile getirdik ve bunun her zaman takipçisi olacağız." açıklamasında bulundu.

Genel seçimlerin huzur içerisinde geçmesini istediklerini ve özlük haklarının büyük bir kısmı çözülmesine rağmen hala eksik kalan kısımlar olduğunu hatırlatan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, taleplerini şöyle sıraladı: "Bu eksikliklerin de çözümünü beklemekteyiz. Aynı zamanda hükümet kurulduktan sonra Meclis'te görevlendirilmeler olacak. Yıl sonunu bulabilir. Anayasamızın 10'uncu ve 61'inci maddesinde olan şehit aileleri ve gazilerle ilgili toplumda kendine yaraşır hayat seviyesine yükseltilmesiyle ilgili gerekli adımların eksik kalan kısımlarının da tamamlanmasını yeni kurulacak hükümetten bekliyoruz. Şehit anne ve babaların maaşlarının minimum asgari ücret seviyesine yükseltilmesi, şehit çocuklarının tamamının işe yerleştirilmesi, toplu konutk hakkı bulunmayan şehit ailelerinin toplu konut kredisi almasının sağlanması, ailelere vergisel avantajlar sağlanması, devlet övünç madalyası verilenlere madalya maaşı bağlanması, ataması yapılacak şehit ve gazilerle ilgili olarak gazilere de şehit ailelerinde olduğu gibi ikinci bir iş hakkı verilmesi, Atatürk zamanından kalan tütün ikramiyesi, şehit ve gazi çocuklarına ödenen yardımlarının da gerçek anlamda ihtiyacı giderecek şekilde talep ediyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber Uran: Seçimde kim gelirse gelsin kırmızı çizgilerimiz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER