Ürgüp'te ev ve iş yerlerini soyan hırsızlar yakalandı


Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde iki evden para, ziynet eşyası, tabanca ve cep telefonu çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheliden ikisi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şüphelilerin, Fatih Mahallesi Rıfat Kürşat Numanoğlu Caddesi üzerinde A.Ç.'ye ait ikametten 820 lira para ve bir adet tabancanın çalınması, yine aynı ilçede bulunan İmran Mahallesi Mahmut Baltacı Sokak'taki A.T.'ye ait evden yaklaşık 17 bin lira değerinde muhtelif ziynet eşyası, saat, cep telefonu ve fotoğraf makinesinin çalınması olaylarına karıştıkları iddia ediliyor.

İlçede meydana gelen hırsızlık olayları sonrasında Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ve Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ortaklaşa çalışma başlatıldı. Şüphelilerin ziynet eşyalarını satma ihtimallerine karşı il genelindeki sarraflar bilgilendirildi. Bunun üzerine Nevşehir il merkezinde bulunan bir kuyumcu ziynet eşyaları satmak isteyen bir kişiden şüphelenince polis ekiplerine haber verdi. Kuyumcuya gelen ekipler, A.K.'yı, bir miktar ziynet eşyasını satmak istediği esnada yakaladı.

Zanlı, ziynet eşyalarını D.T.'nin satması için verdiğini ve dışarıda beklediğini söyledi. Şüpheli D.T., Belediye Caddesi üzerinde A.K.'yı beklediği esnada ekiplerce yakalandı. Şüphelilerin üzerinde muhtelif miktarda para ve ziynet eşyası çıktı.

Cumhuriyet savcısının talimatı üzerine, şüpheliler ile elde edilen malzemeler Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi. Şüphelilerin Ürgüp'te bulunan, iş yeri, ev ve araçları ile şüpheli D.T.'nin ilçeye bağlı Ayvalık köyünde bulunan inşaatında arama yapıldı. Aramalarda 1 adet tabanca ve şarjör, 360 gram kurutulmuş Hint keneviri yaprağı, 4 adet muhtelif marka fotoğraf makinesi ve kılıfı, 1 adet kamera, bir miktar para, çocuk ve bayan saatleri, cep telefonları, çeşitli ziynet eşyaları, inci ve altın kolyeler, 4 adet tam, iki adet yarım dinamit lokumu, 2 adet saniyeli fitil ele geçirildi.

Aramalarda elde edilen tabanca, muhtelif miktarda para, ziynet eşyaları, telefon ve fotoğraf makineleri yapılan teşhisin ardından sahiplerine teslim edildi. Şüpheliler Cumhuriyet savcısının talimatları doğrultusunda gözaltına alındı.

İki şüpheli ile birlikte hareket ettikleri ve hırsızlık olaylarını birlikte gerçekleştirdikleri tespit edilen A.K. ve M.K.Ü. de yakalandı. Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinin ardından Ürgüp Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen dört şüpheliden D.T. ve M.K.Ü. tutuklanarak, Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza ve Tutukevi'ne gönderildi. Diğer iki şüpheli ise serbest bırakıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Ürgüp'te ev ve iş yerlerini soyan hırsızlar yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER