Urla villalarının sahiplerinden biri rahatsızlıklarını gazete ilanıyla anlattı

Urla villalarının sahiplerinden biri rahatsızlıklarını gazete ilanıyla anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zaman zaman ailesiyle tatil yaptığı, İzmir'in Urla ilçesi Zeytineli köyünde deniz kenarındaki kaçak, ruhsatsız ve haklarında yıkım kararı bulunan villaların sahiplerinden Oğuzhan Boyacı, bazı gazetelere, "Urla Villaları" başlıklı yarım sayfalık ilan verdi. İlanda Erdoğan'ın, söz konusu villalarda altı defa misafir edildiği bilgisi yer aldı.

Kendilerinin, kamuoyunda "Urla villaları" olarak şöhret bulan evlerin sahibi olduklarını belirten Boyacı, "Urla villaları olarak maalesef şöhret bulan evlerimizi, 1982 yılı başlarında, şu anda 150 bin metrekareyi geçen alanlı arazimiz üzerine inşa eden sakinlerindeniz. Ne var ki bazı komşularımızın Sayın Cumhurbaşkanımız'la eskiye dayalı dostluk ilişkileri vesile kılınarak, kamuoyunda şahıslarımız ve evlerimizle ilgili yaratılan haksız algı, dahası yapılan belgeli açıklamalara karşın gerçeklerin yine de ısrarla gözardı edilip saptırılması, artık anlamsız yorgunluklar oluşturan bir sürece dönüşmüştür." dedi.

'SÜREÇ DA ÜLKENİN HER YANINDA BİNLERCESİ YAŞANAN YASAL HERHANGİ BİR SÜREÇTEN FARKLI DEĞİLDİR'

Gerçeklerin bir kez de kendileri tarafından kamuoyuna anlatılıp abartılı ve haksız algının kaldırılmasının zorunlu hale geldiğini belirten Boyacı, "1982 yılı başlarında inşa edilen bu binaların 16 adedi, evvelce ruhsata bağlanmış yapılardır. Diğerleri için de yasal süreç takip edilmektedir. Ne evlerin inşası sırasında ve ne de yıllar sonra bu yerle ilgili herhangi bir sit kararı mevcut değildi. Sonradan değiştirilen ilk sit kararı bile ancak 1995 yılında alınmıştı. Konu mahalde 33 yılı aşkın süredir ikamet edilmektedir. Sit kararına itiraz bile bizlerce, ancak köy halkının sit derecesi ile ilgili müracaatı ve bu müracaatın olumlu sonuçlanmasından sonradır. 'Urla villaları' olarak adlandırılan ve geniş arazimizin ancak cüzi bir kısmında bulunan binalarımızla ilgili gerçekler bunlardır. Yaşanan süreç de ülkenin her yanında binlercesi yaşanan yasal herhangi bir süreçten farklı değildir." şeklinde açıklama yaptı.

Oğuzhan Boyacı, açıklamalarını şöyle tamamlandı: "Ülkemizin her yanında yüz binlerle ifade edilen imar sorunları ortadayken eskilere dayanan sosyal içerikli bir dostluk vesile edilerek, 1988'den 2014'e kadar burada sadece altı kez misafir edilmiş Sayın Cumhurbaşkanımız'a yönelen zarar verme amaçlı uygulamalar paralelinde, evlerimizin ve burada yaşayan insanların sürekli gündemde tutulup taciz edilmeleri, dahası haber yokluğunda gerçek dışı kurgularla yeniden üretilen ilgisiz, haksız, yalan ve ahlâksız yayınlarla huzursuz edilmeleri ve sonuçta kamuoyunda oluşturulan haksız algı sadece hukukun değil, ahlâki değerlerin ve vicdani ilkelerin de rahatsız olacağı bir durumu ifade etmektedir. Yapılan haksızlığı sadece bizlere değil, kamuoyuna da saygısızlık ve incitici yaklaşımlar olarak değerlendiriyoruz."

Kamuoyu Urla villalarını ortaya çıkan tape kayıtlarıyla öğrenmiş, 1. derece doğal sit alanı olan bölgedeki bazı villaların geçmişinin çok eski olmadığı, son birkaç yılda yapıldığı fotoğraflarla belgelenmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Urla villalarının sahiplerinden biri rahatsızlıklarını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER