Uşak’ta elektrik kesintileri fabrikaları vurdu vardiyalar iptal

Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi Uşak’ta faaliyet gösteren fabrikalara büyük zarar verdi.

Uşak’ta elektrik kesintileri fabrikaları vurdu vardiyalar iptal

Aylık 44 milyon kwa elektrik tüketiminin olduğu Uşak OSB'de 11 bin 750 işçi saatlerce elektriğin gelmesini bekledi. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, "Uşak OSB’de faaliyet gösteren fabrikalarımız işçilerine 16-24 vardiyalarını iptal ettiklerini duyurdular. Zararın ne kadar olduğu veya olacağı şu an için belli değil. Elektrik olmadığı için doğalgaz da kullanılamıyor. Fabrikalarımızın zararı çok büyüktür." dedi. 

Yıldırım, elektrik kesintisi nedeniyle Uşak OSB'de üretimin durduğunu ifade ederek, "200'ün üzerinde sanayicimiz işçilerin büyük bir bölümünü evlerine göndermiş bulunuyor. Seramik fabrikalarında büyük sıkıntı var." şeklinde konuştu.

Şehir merkezindeki esnaflar da elektrik kesintisi dolayısıyla ciddi sıkıntılar yaşadı. Asansörcüler ise çok sayıda ‘Asansörde kaldık, yardım edin’ şeklinde telefon aldıklarını ve yardım etmeye çalıştıklarını belirtti. 

İzmir-Ankara yolunda ise trafikte aksamalar yaşandı. Geçişler özellikle kavşaklarda polis kontrolünde yapıldı. Kente saat 18.05'de elektik verilmeye başlandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Uşak’ta elektrik kesintileri fabrikaları vurdu vardiyalar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER