Ütük: Aksaray Ortaköy duble yolunu 8 seçimdir yapmayanlar utansın

Ütük: Aksaray Ortaköy duble yolunu 8 seçimdir yapmayanlar utansın

13 yıllık AK Parti iktidarında her seçim öncesi yapılması sözü verilen Aksaray Ortaköy arası duble yol yapımının yılan hikayesine döndü. Bu konuda, yolu yaptıramayan Aksaray vekilleri günah keçisi olarak Ortaköy Belediye Başkanı Mahmut Ütük'ü ilan etti. Bunu üzerine Ortaköy Belediye Başkanı Mahmut Ütük iddialara belgeler ile cevap verdi. Ütük, "Belgeleri incelediğinizde Allah için söyleyin yolu kim engellemiş? Yolu kimin engellediği açık seçik ortadadır. 8 seçimdir aynı vaatlerde bulunup yapmayanlar utansın." dedi.

Mahmut Ütük yaptığı açıklamada şunları söyledi: "2007 yılında Ortaköy'de imar çalışmalarımız devam ederken bu konuda milletvekillerinin haberi dahi yokken biz belediye olarak Karayolları Konya Bölge Müdürlüğüne yazılı müracaatta bulunarak, Aksaray Ortaköy arası duble yol çalışmaları ile ilgili resmi bilgi istedik. Karayollarına yazdığımız resmi yazımız 08.01.2007 tarihli olup yazımız ekdedir. Yazımızı alan Konya Karayolları Bölge Müdürlüğü aynı gün 08.01.2007 Tarih ve 01339 sayılı yazıları ile Belediyemize cevap vermiştir. Bu yazılar incelendiğinde görülmektedir ki Karayolları Bölge Müdürlüğünün ve milletvekillerimizin hiç haberi yokken Belediye Başkanlığımız bu konularla ilgili çalışmaları kendiliğinden başlatmıştır."

Başkan Ütük açıklamanın devamında şunları dile getirdi: "Bu çalışmalar koordineli olarak devam ederken 2007 Milletvekili seçimleri ve 2009 yerel seçimleri geçmiş 2011 yılı Milletvekili seçimleri tekrar gelmiş ama yol yapımı hususunda bir arpa boyu mesafe alınamamıştır. Belediyemizin yoğun talep ve gayretleri sonucu Karayolları Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğünün 08.11.2012 tarih 50716 sayılı yazıları ile ilgili Aksaray Ortaköy devlet yolunun kamulaştırmasına başlanacağı ve şehir içinden geçmekte olan bölümün imar planımıza işlenmesi istenmiş ve yapılan işlem ve tadilatın bir suretinin bölgeye gönderilmesi talep edilmiştir."

Belediye Başkanı Mahmut Ütük elindeki belgeleri basın mensupları ile paylaşıp, "Belgeleri incelediğinizde Allah için söyleyin yolu kim engellemiş? Yolu kimin engellediği açık seçik ortadadır. 8 seçimdir aynı vaatlerde bulunup yapmayanlar utansın. Ben Ortaköy Belediye Başkanı olarak şehir içerisinde ve mahallelerde 500 km yol açtım ve tamamını sıcak asfalt ile kapladım. Ama E-90'dan Ortaköy'e gelmekte olan 39 km yolu her dönem vaat etmelerine rağmen Aksaray vekilleri yaptıramadılar. Yaptırmadılar mı? Yaptıramadılar mı? bunun takdirini sizlere bırakıyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Ütük: Aksaray Ortaköy duble yolunu 8 seçimdir yapmayanlar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER