UÜ'de kan bağışı ve kök hücre paneli


Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ), Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ve Kızılay Bursa Şubesi, kan bağışı ve kök hücre konusundaki bilinirliğin arttırılması amacıyla 'Kan bağışı ve kök hücre' paneli düzenledi.

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, kan bağışı ve kök hücre konusunun tek elden yönetimi adına tüm yetkilerin Kızılay'a sunulduğunun altını çizerek, "Sağlık müdürlüğü olarak bizler her zaman böyle çalışmalara içtenlikle destek verdik ve bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Kan bağışı ve kök hücre konusunda adımlar atılabilmesi adına Türkök'ün kurulmuş olmasını ben çok önemsiyorum. Organ bağışı kadar kök hücre nakli de son derece hayati bir konudur. Bu konuların çok iyi işlenmesi ve topluma çok iyi şekilde anlatılarak bağış oranının arttırılması gerekmektedir" dedi.

KÖK HÜCRE KONUSUNDA CİDDİ MESAFELER ALINACAK

Kızılay Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Dokunmazer ise, yıllardır kan toplama konusunda çok büyük emekler sarf ettiklerini belirterek, "Bugün bu çalışmalarımızın neticesini görüyoruz. Bir de kök hücre konusu ele alınacak. Kök hücre konusunda da önümüzdeki yıllarda çok önemli mesafeler almış olacağımıza inanıyorum." şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü UÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Yazarlık Bölümü Başkanı Yard. Doç. Dr. İbrahim Öztahtalı'nın yaptığı 'Kan bağışı ve Kök Hücre' isimli panelinde konunu önemi ele alındı.
CİHAN
<< Önceki Haber UÜ'de kan bağışı ve kök hücre paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER