UÜ'den Prof. Dr. Alper: Kronik hasta bakımlarını hemşireler webde canlı sunacak

UÜ'den Prof. Dr. Alper: Kronik hasta bakımlarını hemşireler webde canlı sunacak

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper, hemşirelik mesleğinde her gün test sonuçları, görüntülemeler, kan sayımları ve ilaç orderlarının elektronikleştiğine işaret ederek, "Sağlık bakımının gittikçe altından kalkılamaz maliyetleri nedeniyle, hastane yataklarındaki kronik bakımı işlevleri hastaların evlerindeki izleme programlarına doğru kayacak. Hemşireler 'web'de canlı bakım hizmetleri sunabilecektir." dedi.

Uludağ Üniversitesi'nde (UÜ) Sağlık Yüksekokulu, üniversitenin 40. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde 'III. Hemşirelikte güncel sorunlar ve yaklaşımlar' konulu bir sempozyumu düzenlendi.

Ana teması 'Değerlerin hemşirelik eğitim ve uygulamasına yansıması' olarak belirlenen sempozyumun açılış törenine Rektör yardımcıları Prof. Dr. Eray Alper, Prof. Dr. Mehmet Yüce, UÜ Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Berrin Tunca, akademisyenler, hemşireler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

HEMŞİRELER WEB'DE CANLI BAKIM HİZMETİ SUNABİLECEK

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde 5-6 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek sempozyumda konuşan Prof. Dr. Eray Alper, sağlık teknolojilerindeki yeni gelişmelerin hemşirelik mesleği için de yeni fırsat ve zorlukları beraberinde getirdiğini söyledi.

Meslekte her gün test sonuçları, görüntülemeler, kan sayımları ve ilaç orderlarının elektronikleştiğine işaret eden Alper, "Bunun sonucu hemşirelerin dijital ortamda daha fazla zaman geçirmesidir. Kendisini bu yönde eğitme zorunluluğudur. Hemşirelik mesleği sadece genişlemekte kalmamakta, aynı zamanda derinleşmektedir. Yoğun uzmanlaşma alanlarının ortaya çıktığı meslekte sağlık sistemini çok yönlü etkileyen kompleks konular da eklenmektedir." dedi.

HEMŞİRELER EVDE WEB'DEN İZLEME YAPACAK

Prof. Dr. Eray Alper, şöyle devam etti: "Sağlık bakımının gittikçe altından kalkılamaz maliyetleri nedeniyle, hastane yataklarındaki kronik bakımı işlevleri hastaların evlerindeki izleme programlarına doğru kayacak, hemşireler webde canlı bakım hizmetleri sunabilecektir"

Konuşmalarının ardından UÜ Devlet Konservatuarı öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisi katılımcıların beğenisine sunuldu. Açılış etkinliklerinden sonra alanında uzman konuk ve konuşmacıların katıldığı oturumlara geçildi.
CİHAN
<< Önceki Haber UÜ'den Prof. Dr. Alper: Kronik hasta bakımlarını hemşireler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER