UÜ'nün iyi fikir iş projeleri ve girişimcilik mucitleri belirlendi


Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) V. Bilgilendirme ve Ar-Ge günleri kapsamında düzenlenen 'iyi fikir iş projeleri ve girişimcilik' şampiyonları belirlendi.

Bilgilendirme ve Ar-Ge günleri kapsamında Uludağ Üniversitesi lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin katıldığı ve iş dünyasının ilgisini çekebilecek ticarileşme potansiyeli yüksek proje ve fikirlerinin değerlendirildiği yarışma sonuçlandı. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, dereceye giren öğrencilere toplam 272 bin 500 TL ödül verdi.

Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışmada Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Özalp, EPSA Yalıtım-Ambalaj-Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, MARTUR Ar-Ge Müdürü Recep Kurt, TOFAŞ Ar-Ge Müdürü Erhan Küçüksüleymanoğlu ve 'İyi Fikir' yarışması 2014 yılı birincisi Turan Almammadov'dan oluşan jüri, finale kalan öğrencilerden projelerini dinleyerek değerlendirme yaptı.

BİRİNCİYE 160 BİN TL

Yarışmada, Fen Bilimleri Enstitüsü öğrencileri Merve Erkısa, Nazlıhan Aztopal, Oğuzhan Akgün, Şeyma Aydınlık, Buse Cevatemre'nin 'Doğru İlaç Hayat Kurtarır' adlı projesi birinciliği kazandı.

Öğrenciler, 'Direnci / duyarlılığı önceden belirlemek amacıyla gen-temelli bir kit geliştirilmesi'ni içeren projeleriyle 160 bin TL ödülün sahibi oldu.

İKİNCİYE 80 BİN TL

Uludağ Üniversitesi mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Muhammed Kale de, 'Modüler Akıllı Ev Sistemi' konulu projesiyle ikinci seçildi ve 80 bin liralık ödülün sahibi oldu.

ÜÇÜNCÜYE 32 BİN TL

Jürinin yaptığı değerlendirmede Biyosistem Mühendisliğinde doktora öğrencisi Celil Serhan Tezcan ise 'Uzaktan Algıla' adlı projesiyle üçüncülüğe layık görülerek 32 bin 500 liralık ödülü almaya hak kazandı.

Dereceye girenlere ödüllerini Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf verdi. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ulcay, etkinlik için aralıksız çalışan üniversite personeli ve yarışmaya katılarak medeni cesaret gösteren öğrencilere teşekkür etti.

Öğrencilerin özgüven sahibi ve ekip çalışması yapabilen bireyler olmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Rektör Ulcay, "Bu özelliklerinizi hayatta da sürdürmenizi ve başarılı olmanızı dilerim" dedi. CİHAN
<< Önceki Haber UÜ'nün iyi fikir iş projeleri ve girişimcilik mucitleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER