UÜ Teknoloji Transfer Ofisi'nce desteklenen 134 projeden 11'i ticarileşecek

UÜ Teknoloji Transfer Ofisi'nce desteklenen 134 projeden 11'i ticarileşecek

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) tarafından, Bursa'daki üniversitelere ait akademik bilgi, bilimin sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılması amacıyla, 2013 yılında kurulan, Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Anonim Şirketi (UÜ-TTO), üç yılda 134 patent başvurusu aldı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü ve TTO A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay, takibi yapılan teknolojilerin 11'inin ekonomik değere dönüşme süreçlerinin son aşamasına geldiğini söyledi.
Türkiye'de Teknoloji Transfer Ofisi bulunan 25 üniversiteden biri olduklarına işaret eden Ulcay, 3. nesil üniversite vizyonu ve 'bilimden üretime, üretimden ekonomiye' anlayışıyla Uludağ Üniversitesi'ni Bursa ve Türkiye'nin toplumsal ve ekonomik kalkınma hedeflerine daha yüksek katkı sağlayacak bir yapıya kavuşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Ulcay, bu kapsamda TTO'nun takibini yaptığı 11 teknolojinin ticari değere dönüşecek olmasının bu anlamda büyük önemi olduğunu sözlerine ekledi.

Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UÜ TTO), akademisyenlerle lisans ve lisansüstü öğrencilerin gerçekleştirdiği buluş, yeni yöntem ve tasarım ile faydalı model gibi ürünlerinin fikri mülkiyet haklarının korunması ve bunların ticarileşmesi konusunda hizmetlerini sürdürüyor. Ayrıca UÜ TTO, 1513 Programı kapsamında 2014 yılından itibaren TÜBİTAK tarafından da destekleniyor.

11 PATENT TİCARİLEŞMEK ÜZERE

UÜ TTO halen, Uludağ Üniversitesi akademisyenlerinden gelen 134 patent başvurusunu değerlendirmeye alıp takibini sürdürüyor. Takibi sürdürülen patentlerden 11'i ise yakında ticarileşecek. Ticarileşme süreçleri tamamlanmak üzere olan patentler arasında, otomotiv, tıp, çevre ve yüksek teknolojiye yönelik önemli projeler de yer alıyor. CİHAN
<< Önceki Haber UÜ Teknoloji Transfer Ofisi'nce desteklenen 134 projeden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER