UÜ yabancı öğrenci sayısı 3 kat artarak 89 ülkeden 3 bin 473 öğrenciye ulaştı

UÜ yabancı öğrenci sayısı 3 kat artarak 89 ülkeden 3 bin 473 öğrenciye ulaştı

Bursa Uludağ Üniversitesi'nin (UÜ) yabancı öğrenci kontenjanına, 89 ülkeden 3 bin 473 öğrenci başvurdu.

Uludağ Üniversitesi'nde 2015 yılı kayıt dönemindeki yabancı öğrenci başvuruları geçen yıla göre 3 kat yükseldi. Gelen yoğun talep üzerine bölümlerdeki yabancı öğrenci kontenjanı arttı.

Geçen yıla göre 3 kat artışın yaşandığı başvurularda başı çeken ülkeler ise Azerbaycan, Suriye, Bulgaristan, Afganistan, Türkmenistan, Arnavutluk, Almanya ve Yunanistan oldu.

AZERBAYCAN 593 ÖĞRENCİ İLE BAŞI ÇEKİYOR

Hem ülke, hem de öğrenci sayısı olarak ilginin doruk noktaya ulaştığı Uludağ Üniversitesi'ne, 89 ülke içinde en fazla tercih Azerbaycan'dan 593 öğrenci ile yapıldı.

60 ülkeden bin 800 yabancı öğrencinin öğrenim gördüğü Uludağ Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, "Dünyanın en önemli ülkeleri ve kentleri aynı zamanda sundukları eğitim imkanlarıyla da birer çekim merkezi durumunda. Biz de hem üniversitemizi dünya çapında söz sahibi yapmak, hem de Bursa'mıza eğitim turizmi noktasında katkıda bulunmak amacıyla üniversitemizde bu sayıyı 4 yıl içinde 5 bin'e çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

Yılda 170 yabancı uyruklu öğrenciye Türkçe eğitim verdiklerini anlatan Ulcay, fakat bu yıl kontenjanı artırarak sayıyı bin öğrenciye çıkardıklarını belirtti.

Rektör Ulcay, "Öncellikle Türkiye'nin etki alanında yer alan bölgelerin başındaki Balkanlar, Kafkasya, Orta Asya, Afrika ve Uzakdoğu'daki ülkelerden öğrenci gelmesini planlıyoruz." dedi.

ULUTÖMER HAYATA GEÇTİ

Halen uluslararası öğrencilere Uludağ Üniversitesi Dil Araştırma Merkezi (UDAM) tarafından Türkçe eğitimi verildiğini de ifade eden Rektör Ulcay, "Avrupa Ortak Dil Kriterleri çerçevesinde dil seviyeleri dikkate alınarak Türkçe eğitimi veriyoruz. Yine bu amaçla yabancı öğrencilerimiz için Türkçe Öğretim Merkezi'ni (ULUTÖMER) de kurduk." açıklamasını yaptı.
CİHAN
<< Önceki Haber UÜ yabancı öğrenci sayısı 3 kat artarak 89 ülkeden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER