UYAP'ta arama yapma kısıtlanldı


Adliyelerde, hakim ve savcıların kullandığı karar sorgulama, dosya arama ve karar yükleme sistemi UYAP'ta yeni güncelleme yapıldı. Yeni güncelleme ile bir takım değişiklikler yapıldı. Güncelleme sonrası başka birimden gerekçeli karar sorulama kısmındaki 'içerik ile arama, kelime ile arama' bölümü kaldırıldı. Böylelikle UYAP'ta arama yapma kısıtlandı. Bundan böyle ancak esas veya karar numarası girerek UYAP'ta arama yapılabilecek. Bu değişiklik hakim ve savcılar arasında 'çok tuhaf, anlamak zor' ifadeleriyle yorumlandı.

UYAP'ta yapılan söz konusu değişiklik, hakim ve savcıların hukukla ilgili fikirlerini, düşüncelerini, sıkıntı yazıp paylaştığı 'adalet.or' gündeme getirildi. Savcı E.T., 'adalet.org'da yaptığı paylaşımda, son UYAP güncellemesinden sonra savcılık talimat bürosu rolünde bulunan 'başka birimden gerekçeli karar sorgulama' kısmındaki içerik ile arama, kelime girerek arama' kısmının kaldırıldığını belirtti. Savcı E.T., yeni güncelleme ile UYAP'a dolayısıyla yalnızca esas veya karar numarası girerek arama yapılabildiğini kaydederek, "Bunun da çok bir anlamı yok açıkçası." yorumunda bulundu.

Savcı E.T., "Örnek karar bulma konusunda son derece faydalı olan bu özelliğin niçin kaldırıldığını anlamak zor. Umarız sonraki güncellemede tekrar getirilir." ifadesini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber UYAP'ta arama yapma kısıtlanldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER