Uyaranı hain ilan ettiler

Türkiye şiddet ve terör sarmalına gömüldü. Uzmanlara göre, her gün şehit cenezeleri kalkan ve bombalar patlayan ülke haline gelmemizin sorumlusu geçmişte önlem almayan ve uyarıları göz ardı eden siyasi iktidar. Prof. Laçiner, zamanında uyaranların hain ilan edildiğini belirtti

Kilis yine roketlerin hedefi oldu

Video: Arşiv

Türkiye, güvenli ülke olmaktan hızla uzaklaşıyor. Son bir hafta içinde Manisa, Bursa, Osmaniye, Gaziantep'de bombalı saldırılar gerçekleşti. Ülkenin dört bir tarafında güvenlik birimlerine canlı bomba ihbarları yağıyor. Çözüm sürecinde şehirlere binlerce ton bomba yığan PKK'lılarla mücadele eden asker ve polis ise her gün şehit düşüyor. Uzmanlar, “Ülkeyi yönetenler, Türkiye terörün mekanı haline gelirken seyrettiler. Bugünler için uyaran herkesi hain ilan ettiler. Şimdi her gün ölüm haberleriyle uyanıyoruz” tepkisi verdi.

10 AYDA 461 SEHIT VERDIK

Orta Doğu ülkelerindeki bombalı saldırılar ve canlı bombalar artık Türkiye'de ‘sıradanlaşıyor'. Yüksek güvenlik önlemlerine rağmen terör eylemi yaşanmadan bir gün geçmiyor. 20 Temmuz 2015 ile 02 Mayıs 2016 tarihleri arasında yürüklere 461 şehit acısı düştü.

ŞEHİRLER BAĞDAT VE HALEP GİBİ

Güvenlik Uzmanı Prof. Dr. Sedat Laçiner: Türkiye'nin şu anki durumunu hiçbir dönemle kıyaslamak kolay değil. Belki 1970'ler yaklaşabilir ama hiçbir dönem böyle olmadı. Türkiye ile Orta Doğu arasındaki sınırlar buharlaşıyor. Güvenlik anlamında Kilis, Antep değil, Türkiye'nin Edirne'ye kadar her yer kademeli olarak Orta Doğu'laşıyor. Bağdat'laşıyor, Şam'laşıyor, Halep'leşiyor.

ASIL SORUN SİYASİ KADRO

Türkiye'nin bugüne gelinmesinin nedeni IŞİD ve PKK'yı Suriye'de güçlendiren mevcut iktidardır. PKK'yı çözüm süreci boyunca Türkiye'de siyasi ve silahlı açılardan tahkim eden, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü parçalayan siyasi kadrodur. Bu gidişata karşı da uyarılar yapan herkes Türkiye'de terörist ilan ediliyor.

IŞİD ve PKK terörünün tehditleriyle ilgili siyasiler, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları her türlü uyarıyı defalarca yaptı.Ama bugün yaşananları bir kaç yıl önce söyleyenler hain ilan edildi.Bu ülkenin bir numaralı sorunu siyasi kadrolardır.PKK terörü azdırıldı.

KOMUTANLAR SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Afyonkarahisar Şehit Aileleri Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı: Çözüm sürecinde askerin elini kolunu bağladılar. Hatta askeri birliklerin 300 metre mesafesinde PKK'lıların silahlı eğitim yaptıklarını duyduk. Müdahale izni verilmeyen komutanlarımız teröristlerin karşısında sinir krizine girdiler. Bugün gelinen noktada Nusaybin'de 300 ton bomba daha var. 1993-94'te dağda çatışıyorduk şimdi ilçelerde şehir merkezlerinde.

ŞEHİTLERİ SİYASETE ALET ETMEYIN

Şehit anne babalarımızın her biri şehit haberlerini duydukça acılarının tazelendiğini söylüyorlar. Şimdi terörle yoğun mücadele var ama yeniden çözüm süreci çabaları var. Başbakan, 2013 öncesine dönebiliriz diyor. Bizi siyasete alet etmeyin. Şehit aileleri bunları duymak istemiyor. Bölücü kalmayana dek mücadele sürsün.

TERÖR İÇERDE YUVALANIRKEN SEYREDİLDİ

Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu: Terör 1990'lı yıllarda da vardı ama Türkiye çok yönlü bir terör dalgasıyla karşılaşmamıştı. Bir taraftan PKK, IŞİD, DHKP-C Türkiye'yi mekan olarak seçtiler. Bu yapılırken seyredildi. Türkiye'yi terör bataklığının içine doğru sürüklüyorlar. Irak, Suriye, İran ve Rusya ile olan politikalarda yapılan hatalar bu noktaya getirdi terörün çok daha fazla zarar verme noktasına geldi. Türkiye, gözünü ve dikkatini Batıdan Orta Doğu'ya Arap ülkelerine çevirdikçe Türkiye'de Orta Doğu'lu ülke konumuna gelmeye başladı. Şimdi yurt çapında teröre kurbanlar veriyoruz. Hükümete terörle mücadele konusunda tavsiyeleri zamanında ne kadar dikkate alınmıştır.



YARDIMLAR KESİLDİ IŞİD FÜZE ATIYOR

Meçhul. Türk milleti kandırılıyor. PKK terörü çözüm süreci boyunca Güneydoğu Anadolu'da bütün ilçeleri işgal etmiş. İlçeler tek tek PKK'nın elinden kurtarmak için her gün şehitler veriliyor. IŞİD Türkiye'ye kasıtlı olarak her gün roket atıyor. Türkiye'nin IŞİD ve oradaki Müslüman gruplara tolerans ve yardımı vardı. IŞİD de istifade ediyordu. Yardımlar kalkınca IŞİD, Türkiye'yi terör batağına saplamak için hem canlı bombalar patlatıyor hem roket atıyor.

Kaynak: Özgür Düşünce Gazetesi
<< Önceki Haber Uyaranı hain ilan ettiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER