Uyuşturucu ile 'milli mücadele' yürüyüşü


ADANA (CİHAN)- Adana'da 'Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı' çerçevesinde 'Tek Sefer Ölüme Yeter' sloganı ile 'sesiz yürüyüş' düzenlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Sinema sanatçıHülya Koçyiğit, Adana Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Prof. Dr. Sevil Atasoy, Prof. Dr. Mansur Beyazyürek, kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve mağdur yakınlarının katıldığı etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Türkiye genelinde pilot olarak belirlenen 5 ilçe arasında yer alan Yüreğir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen organizasyon için Sular mevkiinde, davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla etkinlik başladı. Ellerinde 'Uyuşturucuya hayır; başlama, alışma, katilinle tanışma, içersen ölürsün; bağımlılık gençliğin katilidir; kanma, kandırma, sonunda ölüm var; susma haykır, bağımlılığa hayır' şeklindeki dövizlerle Sular mevkiinde harekete geçen kortej, Atatürk Parkı'na kadar yürüdü. Milli mücadelenin 100. yılında madde bağımlılığı ile savaşta milli bir şuur oluşturabilme amacıyla hayata geçirilen aktiviteye, binalardaki vatandaşlar da destek verdi. Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz'ın yaptığı Atatürk Parkı'ndaki törende konuşan Türk sinemasının önemli ismi Hülya Koçyiğit, uyuşturucu bağımlığı konusunda Türkiye'ye seslenmek için Adana'da olduklarını söyledi.

Ülkenin çok can acıtan bir yarasına parmak basan, gençleri bu hususta duyarlı olmaya davet eden böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapan kurumlara teşekkür eden Koçyiğit, "Burada gençlere şunu demek istiyorum; korkmayın, bağımlılık bir hastalıktır. Bunun bir hastalık olduğunun farkında olun ve önce ailenizden, sonra yetkililerden yardım isteyin. Çünkü tedavisi mümkün, utanmayın, geç kalmayın. Bir anne olarak hepinize sesleniyorum; gençler önce uyuşturucudan uzak durun. Eşiniz, dostunuz, kardeşiniz bu bağımlılığa kapılmışsa ona yardım eli uzatın. Ona yardım edecek nice müesseselerimiz var. O insanlara yardım etmek hepimizin görevi." dedi.

Adana Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise uyuşturucu ile mücadelenin sadece kamunun görevi olmadığını hatırlattı. Sivil toplum kuruluşları, belediye ve toplumun diğer kesimlerini bu mücadeleye destek vermeye çağıran Ünüvar, "Bugün 'akil gençler projesi' ile ülkemizin önde gelen sanatçı ve spor adamları ile yapılan yürüyüş şunu göstermiştir ki bu konu topumu topyekûn yanımıza alarak başarılabilecek bir meseledir. İnşallah Adana'dan atılan bu ilk adım, inanıyorum ki ülke genelinde yankı bulacaktır." diye konuştu.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ise Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında 'Uyuşturucu ile Milli Mücadele' anlayışı ile bu sorunla ilgili farkındalık oluşturmak istediklerine dikkat çekti. Etkinlikler 'Uyuşturucu ile Mücadele Çalıştayı' programıyla sürecek.

CİHAN
<< Önceki Haber Uyuşturucu ile 'milli mücadele' yürüyüşü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER