Uyuşturucu sanığı 25 yıl cezayı duyunca bayıldı


Midesinde kokainle yakalanan yabancı uyruklu kadın, yargılandığı mahkemede 25 yıl hapis cezasını duyunca bayıldı.

Geçtiğimiz Aralık ayında Kenya'dan İstanbul'a gelen Anastaciah Akinyi Mlware (60) havaalanında tedirgin hareketleri, aşırı terleme ve gözlerindeki kızarıklık nedeniyle şüphe çekti. Atatürk Havaalanı'nda gözaltına alınan Mlware'in üzerinde yapılan incelemede midesinde kapsüller halinde kokain olduğu tespit edildi. Pantolonunun içinde de bir miktar kokain bulanan Mlware, daha sonra tutuklandı.

Uyuşturucu madde ithal etmek suçundan hakkında dava açılan Mlware, Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Mahkemede tercüman aracılığıyla savunma yapan Mlware, dul olduğunu ve 6 çocuğu bulunduğunu söyledi. Çocuklarından birinin engelli olduğunu belirten sanık, 2014 yılında giysi ticaretine başladığını anlattı. Türkiye'den gelinlik aldığını ve satmak için Kenya'ya götürdüğünü ifade eden Mlware, maddi olarak problemlerle karşılaştığını, siparişleri çeviremediğini söyledi.

Mlware, bir düğünde tanıştığı Helen adlı birinin kendisine 3 bin dolar karşılığında ne olduğunu açıkça söylemeden Türkiye'ye uyuşturucu götürmesini teklif ettiğini anlattı. Bunu kabul ettiğini ifade eden sanık, uyuşturuculardan bir kısmını Helen'in verdiği ilaçla yuttuğunu, kalanını ise pantolonunun içine koyduğunu anlattı.

Sanık Mlware, "İstanbul'a geldiğimde bir otele yerleşecektim. Daha sonra Helen gelecekti fakat yakalandım. Helen'i arama fırsatım olmadı. 800 dolarını vermişti kalanını sonra ödeyecekti." dedi.

Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı, dosyadaki belgeler ve sanığın suçunu kabul etmesi nedeniyle uyuşturucu ithal etmek suçundan 30 yıldan 45 yıla kadar hapis cezası verilmesi yönünde görüş belirtti.

Mütalaaya karşı savunma yapan sanığın avukatı Mahmut Baş, savcının görüşüne katılmadığını söyledi. Müvekkilinin maddi imkansızlık ve zor durumda kalması nedeniyle teklifi kabul ettiğini savunan avukat Baş, müvekkilinin Helen adlı kişi tarafından kullanıldığını, suçu işleme kastının bulunmadığını ifade etti.

Son sözü sorulan sanık Mlware, pişman olduğunu kaydetti ve özür diledi. Helen'in kendisini kandırdığını iddia eden Mlware, "Ekonomik problemlerden dolayı böyle bir şey yaşadım. Tek başıma bakmak zorunda olduğum bir ailem var. Aslında böyle bir işe karışmamalıydım. Türk hükümetinden özür diliyorum. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum." dedi.

Savunmalardan sonra kararını açıklayan mahkeme, sanığa önce 20 yıl ceza verdi. Uyuşturucunun kokain olması nedeniyle cezayı 30 yıla çıkaran mahkeme, iyi hal indirimi yaparak cezayı 25 yıl olarak belirledi. Sanığın tutukluluk halinin devamına da karar verildi.

Mahkeme başkanı, tercümandan sanığa verilen cezayı anlatmasını istedi. Tercümanın 30 yıl ceza verildiğini ve bunun 25 yıla indirildiğini söylemesi üzerine Mlware, bayıldı. Yere düşen sanığı jandarmalar kaldırdı ve salondan çıkardı.

9 Aralık 2015 günü Atatürk Havaalanı'nda yakalanan Mlware'in midesinden ve elbisesinin içinden toplam 1001 gram kokain ele geçirilmişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Uyuşturucu sanığı 25 yıl cezayı duyunca bayıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER