Uyuşturucudan karışan mahallede 'uyuşan gençlik istemiyoruz' yürüyüşü


Bursa'da uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen 2 kişinin evine saldırı yapılan Panayır Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar 'uyuşturucuya hayır' eylemi gerçekleştirdi.

Bursa Osmangazi ilçesi Panayır Mahallesinde toplanan vatandaşlar mahallede bazı kişilerin uyuşturucu satarak gençleri zehirledikleri gerekçesi ile yürüyüş yapıp tepki gösterdi. Mahallelerinde uyuşturucu satıcısı istemediklerini belirten mahalle sakinleri sorun çözülünceye kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

'Uyuşturucu ve yozlaşmaya hayır' yazan pankart eşliğinde yürüyen vatandaşlar uyuşturucu mahallede bulunan uyuşturucu satıcılarına tepki gösterdi. Panayır Halk Meclisi öncülüğünde tertiplenen 'uyuşturucuya hayır' yürüyüşüne katılan vatandaşlar alkış ve ıslıklar eşliğinde; "Uyuşan gençlik istemiyoruz", "Torbacılar defonsun panayır bizimdir", "Direne direne kazanacağız.", "Çetelere geçit vermeyeceğiz" şeklinde sloganlar attı.

Özellikle kahvehaneler önünden geçerken yürüyüşe katılan vatandaşlar kendilerine destek vermeyip oturanlara ise; "Kahvede oturma gençlerine sahip çık." şeklide slogan attı. Buna da kahvede oturanlar alkışlarla karşılık verdi. Bazı esnaf ve vatandaşlarda yürüyüşe katılanlara korna, ıslık ve alkışlarla destek verdi.

ÜZERİMİZE POMPALI TÜFEKLERLE ATEŞ AÇILDI

Karakova mekviinde toplanıp, köyün içi çınar önüne kadar yürüyen mahalleli burada toplanıp attığı sloganlarla mahallelerinde uyuşturucu satıcısı istemediklerini belirtti. Mahalleli adına basın açıklaması yapan vatandaşlardan Ufuk Köse, 4 gün önce yaşanan olaylara dikkat çekerek, "4 gün önce yaşamak istemediğimiz olaylar yaşandı. Bu mahallede uyuşturucu madde satan bir evin önüne yürüdüler gençlerimiz ve orada gençlerimiz üzerine pompalı tüfeklerle ateş edildi. Bu ev defalarca uyarılmasına ve ihbar edilmesine rağmen hiçbir işlem yapılmadığı için buraya gençlerimiz kendiliğinden bir müdahalede bulunmuşlardır." dedi.

Kimsenin canının yanmasını istemediklerini anlatan Köse, şöyle konuştu: "Bizler hiç kimsenin canı yansın istemiyoruz. Bizler uyuşmuş, yozlaşmış bir gençlik istemiyoruz. Ve bunun içinde mahallemizde bu uyuşturucuyu temizleyinceye kadar mücadelemiz devam edecektir."

Ardından küçük yaşta uyuşturucuya alıştırılan bir çocuk göstermek isteyen Ufuk Köse şöyle devam etti: "Yaşı daha çok ufak bir madde bağımlısı bir çocuk olmuş. Bizler her eve ateş düşsün istemiyoruz. Bizler ille de birileri ölsün istemiyoruz. Birileri ölüp de aklımız başımıza gelmesini istemiyoruz. Bizler önceden buna müdahale edip ve mahallemizde buna geçit vermeyeceğimizi buradan duyururuz."

Panayır Mahalle Muhtarı Dursun Kara ise, uyuşturucunun düştüğü yeri yaktığını dile getirirken, "Ben bunu en yakın görenlerden biri ve bunu defalarca da şikayet edip, bahsi geçen eve an azından on-on beş seferde arama yapılıp, bunun neticesinde de hala hapiste olanları var. Cezaevine girip çıkanları var. Ama maalesef bunun herhalde parasal kaynağı iyi ki bu insanlar hala vazgeçmiyorlar. Zaman zaman alınsa da, girse de kananların her halde yumuşak bir şeyi var ki bunlar girip çıkıyorlar. Bu sadece onların değil Bursa'nın ve Türkiye'nin sorunu." ifadelerini kullandı.

UYUŞTURUCU SATILIYOR DİYE EVİ ATEŞ VERMEK İSTEDİLER

Bursa Osmangazi ilçesi Panayır Mahallesinde Polat sokakta 14 Ocak gecesi uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen 2 kişinin oturduğu eve saldıran mahalleliyi kendilerine pompalı tüfekle karşılık verildiği gerekçesiyle evi yakmaya kalkmış ve şahısları darp etmişti. Ayrıca şahısların bindiği araçları taşlayan mahalleliyi polis ekipleri havaya uyarı ateşe açarak dağıtmıştı. Yaşanan olayda mahallede bir binada oturan ve uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen U.İ. (30) ile S.B'nin (33) evinin önünde toplanan vatandaşlar bu kişilere tepki göstermişti. Daha sonra gece geç saatlerde şahıslar polis nezaretinde mahalleden başka bir yere taşınmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Uyuşturucudan karışan mahallede 'uyuşan gençlik istemiyoruz'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER