Uzayda heyecanlandıran tarihi bekleyiş!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Temmuz 14 2015
Paylaş
X Post
Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından 9 yıl önce uzaya gönderilen 'New Horizons' adlı uzay aracı, bugün hakkında çok az şey bilinen cüce gezegen Plüton’a en yakın mesafeye ulaşarak Dünya'ya fotoğraflar gönderecek.

BBC'nin haberine göre, tarihi geçişine hazırlanan New Horizons, gezegene 1.6 milyon kilometre yaklaştı.
Nükleer yakıtla çalışan New Horizons, bir yolcu uçağından 100 kat daha hızlı olarak yoluna devam ediyor. Bu yüzden aracın ayrıntılı fotoğraflar çekmek ve diğer bilimsel verileri toplamak için sadece bir şansı olduğu, uzay aracının gözlem için sadece birkaç saati olacağı belirtiliyor. New Horizons misyonunun başkanı Alan Stern, en iyi görüntülerin Perşembe gününe kadar alınacağını söyledi. Stern, uzay aracı ilerledikçe 16 ay boyunca daha görüntü ve veri alınmaya devam edeceğini kaydetti.
Dünya’yla Plüton arasındaki mesafe yaklaşık 5 milyar kilometre. Bu sebeple Plüton'dan gönderilen sinyallerin dünyaya ulaşması saatler alacak. New Horizons, uzaklık nedeniyle Dünya'dan gerçek zamanlı olarak yönlendirilemeyecek. Bilim insanları, New Horizons’a komutlarının daha önce yüklendiğini ve yeni komutlar gönderilmeyeceğini açıkladı.
Uzmanlar, New Horizons’ın Plüton’la randevusunun uzay keşfinde tarihi bir anı temsil ettiğini kaydediyor. Plüton'un da görüntülenmesiyle, Güneş Sistemi'ndeki 9 gezegenle ilgili 'ön keşif' tamamlanmış olacak.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.O iddiaya Azerbaycan'dan yalanlama geldi: İsrali bizim topraklarımızı kullanmadı2.53 vatandaşın katledildiği Reyhanlı saldırısında karar çıktı3.Sahra Çölü'nde can pazarı: 49 kişi susuzluktan hayatını kaybetti4.DEM Öcalan için AB'den ‘umut hakkı’ istedi5.Skandal! Sınavda birinci oldular, mülakatta elendiler
6.İrlanda, İsrail'li iki bakana yasak getirdi7.Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in tutukluğuna devam dendi!8.Gazeteci İsmail Arı ilk duruşmada tahliye edildi9.Karadeniz'de Türk balıkçı teknesi İHA ile vuruldu: 1 Ölü 5 yaralı10.Budapeşte yönetimi Kiev'in AB üyelik müzakerelerine engel olmayacak

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

CUMA KARAMAN

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER












