Uzman çavuş vuruldu, kent karıştı!

BATMAN'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı, 3 bin nüfuslu Bekirhan Beldesi'nde, geçen pazar günü başlayan ve devam elektrik kesintilerini protesto etmek toplanıp yol kapatma eylemi yapan kalabalığa jandarma müdahale etti. Jandarma, eyleme izin vermezken, arbede sırasında bir uzman çavuş tabancasının kazara ateş alması sonucu ayağından yaralandı.

Uzman çavuş vuruldu, kent karıştı!

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Batman ve Siirt'e elektrik enerjisi sağlayan Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) yetkilileri, Batman'ın Kozluk İlçesi'nde kaçak kullanımın yüzde 92 oranlarında olduğunu gerekçe göstererek, geçen pazar günü sayaçların ev dışına alınması için çalışma yaptı. Ancak belde sakinleri bu uygulamaya izin vermeyeceklerini belirterek, DEDAŞ görevlilerini ev ve işyerlerine girmesine izin vermedi. Bunun üzerine DEDAŞ görevlileri, jandarmadan yardım isteyerek, mahalle muhtarları ve DEDAŞ görevlileri arasında bir görüşme yapıldı. Ancak bu görüşmede sayaçların dışarıya alınmasına belde sakinlerinin izin vermeyeceği kanaati üzerine jandarma, bu görüşmedeki konuşmaları bir tutanakla resmileştirdi. DEDAŞ yetkilileri de bunun üzerine pazar günü Bekirhan Beldesi'nin elektriklerini kesti.



1 UZMAN ÇAVUŞ YARALANDI

Pazar gününden beri elektriklerin verilmediği Bekirhan Beldesi'nde bugün, protesto eylemi yap isteyen bir grup, karayolunu ulaşıma kapattı. Ancak olay yerine gelen jandarma ekipleri bu eyleme izin vermeyince kısa süreli arbede yaşandı. Arbede sırasında, kimliği öğrenilemeyen bir uzman çavuş, tabancasının kazara ateş alması üzerine ayağından yaralandı. Yaralı asker, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Beldede güvenlik güçlerine direnen çok sayıda kişi de gözaltına alındı.



<< Önceki Haber Uzman çavuş vuruldu, kent karıştı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER