Uzmanı konuştu: Türkiye'de okulları açmak facia olur
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ocak 27 2021
Paylaş
X Post
Okulların 15 Şubat’ta kademeli olarak yüz yüze eğitime başlaması gündemde. Ancak henüz eğitimciler aşılanmadı ve 18 yaş altı grup için de dünyada geliştirilen uygun bir koronavirüs aşısı da yok. Bu durum okullar açıldıktan sonra “vakalar artar mı?” endişesini de beraberinde getirdi.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Saltık, ülkemizde 1 milyon öğretmenin olduğunu, diğer personelle bu sayının daha da arttığını anımsatarak “Bu şekilde okulların açılması korkunç bir facia olur çünkü çocuklar hastalığı belirtisiz geçirirler, toplum içine yayılmasında en riskli kümedir. Türkiye böyle bir serüvene girişmemeli, gerekli önlemler alınmadan açılırsa bedeli ağır olur” uyarısında bulundu.
Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan haberde Çin’den 14 Ocak’ta getirilen 3 milyon doz CoronaVac aşısının ardından 6.5 milyon aşıda ülkeye geldi. Aşılar 14 günlük incelenmenin ardından öncelikle ilk dozları vurulan sağlıkçılar, 80 yaş üzerine ile huzurevlerinde kalanlara, ardından da diğer gruplara kademeli yapılacak. Ancak aşılar geldiğinden bu yana öğretmenlere henüz aşılama başlanmadı.
‘BATIDA ÖRNEĞİ YOK’
Prof. Saltık, okulların açılması durumunda yaşanabilecek sorunları değerlendirdi. Saltık “İsveç ve Norveç karşılıklı, İngiltere pek çok ülke ile sınırlarını kapattı. Fransa dördüncü kez kapanmaya gidiyor, Almanya bir buçuk aya yakın zamandır çok sıkı bir kapanma içinde. Mutant virüs tipi dünyanın pek çok ülkesinde yayılmış durumda. Türkiye’de de olduğunu gördük. Bütün stratejileri de bunlara göre planlamak gerekiyor” dedi.
1 milyon öğretmenin olduğunu anımsatan Prof. Saltık “1 milyon öğretmeni aşılayacaksınız, diğer çalışanlar da var... Üstelik 18 yaş altındaki çocuklara eldeki aşılar da yapılamıyor. Yani aşı yapılamayan bir kitleye okulları açacaksınız. Yok batıda örneği. Okullar dahi kapatılıp, uzatılıyor” diye konuştu. Okulların açılması ile tarih vermek yerine, bir takım kriterleri sağlamak gerektiğini ve ondan sonra okulların açılmasının doğru olacağını anlatan Saltık, şöyle devam etti:
“Sözgelimi, Türkiye’de günl
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AYM de onayladı: Ali Türkşen artık tescilli işkenceci2.Ramazan ayının ekran klasiği İftar Zamanı, izleyiciyle buluşuyor3.Polonya Başbakanından flaş çıkış: İran’ı hemen terkedin, saatler sonra bu mümkün olmayabilir4.Suçlama: Ayaklanmaya liderlik, diktatörlük ve uzun süreli iktidar hırsı!5.İddia: ABD ordusu İran’a saldırmaya hazır, Trump’ın kararı bekleniyor

SAFVET SENİH

ORHAN KESKİN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

AYM de onayladı: Ali Türkşen artık tescilli işkenc...

Ramazan ayının ekran klasiği İftar Zamanı, izleyic...

Polonya Başbakanından flaş çıkış: İran’ı hemen te...

Suçlama: Ayaklanmaya liderlik, diktatörlük ve uzun...

İddia: ABD ordusu İran’a saldırmaya hazır, Trump’ı...







