'V' Şeklinde büyüme bekleyen Ünal'a ekonomist cevabı: 'S' Şeklinde Sıvama bekliyorum
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Mayıs 19 2020
Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, ekonomik açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal için, "Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu değil miydi? Ne ara ekonomi uzmanı kesildi?" diye sordu.
Muratoğlu, "Salgın sonrası Türkiye ekonomisinde 'V' tipi ekonomik sıçrama modeli bekliyor kendisi… Nedir 'V modeli' derseniz harfin tipine bakınız. Yukarıdan aşağıya düşüp aynı hızla yükseliyor. Sahi Türkiye ne zaman yukarı çıktı? İnsan ister istemez onu düşünüyor. Zira ayıp ediyor. Ekonomide iniş yaşamadık ki! Ne zaman sorsak ülke devamlı sıçrama halindeydi. Hatta 'H' tipi haşmetliydi… En azından bize öyle denildi. Dikkat edelim de üstümüze başımıza sıçramasa bari…" düşüncesini dile getirdi.
Muratoğlu, "Belki de verginin 'V'sinden bahsediyordur. Daha çok vergi getireceğiz demek istiyordur. Gizliden mesaj veriyordur. Ben bu sıçrama hamlesinin ardından 'S' tipi sıvama ve üzerine 'T' tipi tüy dikme bekliyorum. Benim asıl korkum 'Ç' tipi 'çekirge' modeli… Daha önce bir-iki sıçramış, hakkımızı kullanmıştık sanki… Mahir Bey'in piyasa analizleri biraz sıkıntılı… Tam bir yıl önce yerel seçimler arifesinde müjdeyi verdi; 'Seçimden sonra doların 5 TL'nin altına ineceğini' söyledi. O konuşma sırasında dolar 5.25 seviyesindeydi! Konuştuğu günden beri dolar yükselmeyi hiç kesmedi. Önce 6 seviyesini geçti, sonra 7'yi denedi... Kendisine güvenip ellerindeki doları satıp zarar edenlere var mı bir söyleyeceği? Tazmin edecek mi?" görüşünü savundu.
Muratoğlu, "İşin ilginci dört bir köşesinden Amerikan, İngiliz, Japon ekonomistleri dünyanın kolay kolay toparlanamayacağını söylerken, onlardan fellik fellik para arayan Türkiye sıçrama halinde. Sana para veren ülke sıçrayamıyor, sen ondan borç alıp zıplıyorsun. Belli ki hayallerde yaşıyorsun! Şu bizim Tekirdağ'daki arsayı satsak o parayla da dükkan açsak diyen dayıma benziyorsun!" ifadesini kullandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor3.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var4.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'5.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti
6.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi7.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Bunaltıcı sıkıntılar10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...

Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenek...

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...


