Vahşi cinayetin faillerine cezaevinde silahlı saldırı


Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te tecavüz girişimine direndiği için bir minibüste vahşice öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altundöken ile babası Necmettin Altındöken Kürkçüler Cezaevi'nde silahlı saldırıya uğradı. Özgecan Aslan'ın babası olayı gazetecilerden öğrendiğini belirterek, "Herşey Allah'ın takdir ettiği şekilde gidiyor. Günümüzde artık kanunlar ışığında hareket etmek durumundayız." dedi.

Türkiye'de ölümüyle olay olan Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettn Altındöken, Adana Kürkçüler Cezaevi'nde silahlı saldırı sonucu yaralandı. Baba ile oğlu cezaevindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla Yüreğir Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Özgecan Aslan'ın katillerinden Necmettin Altındöken'e iki, oğlu Suphi Altındöken'e ise 1 kurşun isabet ettiği öğrenildi. Kürkçüler Cezaevi'ne olayın ardından takviye çevik kuvvet ekipleri görevlendirildi. Geçen yıl 3 Aralık'ta Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Özgecan Aslan'ın katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altıdöken ve arkadaşı 20 yaşındaki Fatih Gökçe, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Olayın ardından telefonla kendisine ulaştığımızı baba Mehmet Aslan, yorum yapmak istemediğini dile getirerek "OHer şey Allah'ın takdir ettiği şekilde gidiyor. Günümüzde artık kanunlar ışığında hareket etmek durumundayız." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Vahşi cinayetin faillerine cezaevinde silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER