Hangi banka Katar'a gidiyor?
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mayıs 18 2020
Katar Finans Merkezi Düzenleyici Otoritesi (QFCRA), Vakıfbank'a bankacılık lisansı verdi. Vakıfbank'ın yönetim kurulu başkanlığı koltuğunda Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) eski milletvekili Abdülkadir Aksu oturuyor.
Üç kamu bankasından biri olan Vakıfbank, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık ziyaret ettiği Katar'da bankacılık faaliyeti yürütecek.
Katar Finans Merkezi Düzenleyici Otoritesi (QFCRA), Vakıfbank'a lisans verdi. Vakıfbank, Türkiye'de faaliyet gösteren bankalar arasında Katar’da lisans hakkı kazan ilk banka oldu.

KATAR'DAN SONRA SIRADA ÇİN VAR
Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Daha önce Çin ve Katar’da temsilcilik ofisi açmayı planladığımızı duyurmuştuk. Katar’da temsilcilik açılması ile ilgili gerek ülkemizde gerekse Katar’da yapılan tüm başvurular olumlu sonuçlanmış ve Bankamız Katar’da bankacılık lisansına sahip ilk ve tek Türk bankası olmuştur. Korona salgını sonrası Çin’de de gerekli başvuruları hızlandırarak en kısa sürede orada da faaliyete geçmeyi hedefliyoruz.”
Vakıfbank'ta Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait yüzde 35'lik hisse Hazine tarafından devralınmıştı. Türkiye Varlık Fonu Vakıfbank'a sermaye takviyesi yapacak.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yakalama’ kararı2.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı3.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası4.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?5.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!
6.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!7.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!8.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'9.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yak...

Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırak...

Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıpla...

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...


