Vakko Araplara mı satılıyor?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Şubat 9 2018
Dünyaca ünlü Vakko, satış için gün sayıyor. Geçtiğimiz yıl ağustos ayında danışmanlık sözleşmesi imzalayan şirket, birçok fonun radarına girdi. Edinilen bilgiye göre, özellikle Ortadoğulu fonlar şirketi incelemeye aldı.
Uzun zamandır satışı gündemde olan dünyaca ünlü marka Vakko, satışı ile ilgili görüşmelerin hız kazandığı öğrenildi. Ağustos 2017 yılında Credit Suisse International ile danışmanlık sözleşmesi imzalayan Vakko Tekstil’de satış dahil tüm seçenekler masada. Edilinilen bilgiye göre, hisselerin tamamı veya azınlık hisse satışı ile ilgili olarak potansiyel yatırımcılarla şirket bilgileri paylaşılmaya başlandı.
SATIŞ İÇİN ÇOK HEYECANLI
Birçok fonun şirkete ilgi gösterdiği öğrenilirken, özellikle Ortadoğu’dan bazı fonların ciddi alıcı olduğu belirtiliyor. 2014 yılında Jaklin Güner’in şirkete CEO olarak atanmasıyla atağa geçen şirketin performansının oldukça iyi olduğunu söyleyen konuya yakın kaynaklar, “Cem Hakko, satış için çok heyecanlı. İştahlı bir alıcı gelmesi durumunda bu satış gerçekleşebilir. Satış ile ilgili 250-300 milyon Euro fiyatlar konuşuluyor. Son günlerde Türkiye’de perakende sektöründe bir alım gerçekleşmedi. Burada ülke konjonktürü baskın çıkacak” dediler.
Kaynaklar, son dönemde ağırlıklı olarak satın alma ve birleşmelerde yaşanan alıcı ve satıcı arasındaki yüksek fiyat dengesizliğinin Vakko’da da geçerli olduğunu işaret ederek, bu denge iyi sağlanırsa sonuca daha hızlı varılabileceğini öngörüyorlar.
DÜNYA MARKASI OLDU
2017 yılında yüzde 50’den fazla prim yapan Vakko Tekstil’in yüzde 86,22’si Vakko Holding’e ait. Şirketin halka açıklık oranı yüzde 10.48. İş dünyasının, tekstilin ve modanın duayen ismi, Vakko Vitali Hakko tarafından kuruldu. 1913 yılında İstanbul’da doğan Vitali Hakko, 1934’de ilan edilen Şapka Devrimi’nin ilk günlerinde Şen Şapka mağazasını açtı. Şapkanın modası geçtikten sonra eşarp satarak iş hayatına devam eden Hakko, Beyoğlu’nda küçük bir şapka dükkanıyla başladığı çalışma hayatında kurduğu Vakko’yu zirveye taşıdı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama2.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!3.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!4.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama5.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Habertürk eski GYY Veyis Ateş tutuklandı

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







