Vali Çınar'dan yaralı asker ve koruculara ziyaret


Bitlis Valisi Ahmet Çınar, dün Hizan ilçesinde çıkan çatışmada yaralanan asker ve korucuları, tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.

Beraberinde, Bitlis İl Jandarma Komutanı Mustafa Gezer, Bitlis İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve kurum amirleri ile birlikte dün Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Nazar bölgesi Mensur Tepesi kırsalında, terörle mücadele kapsamında arazi arama tarama faaliyeti yürütüldüğü sırada çıkan çatışma sonucu yaralanarak Tatvan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan asker ve korucuları ziyaret eden Vali Çınar, yaralıların sağlık durumu hakkında Hastane Başhekimi Yaşar Akay'dan bilgi aldı.

Ziyarette, yaralı asker ve koruculara geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Çınar, bir süre yaralılarla sohbet ettikten sonra yaralıların sağlık durumu ve yürütülen operasyonla ilgili açıklamada bulundu.

VALİ ÇINAR: 1'İ KORUCU 3 YARALIMIZ VAR, BÖLGEDE ARAMA TARAMA DEVAM EDİYOR

Yaralı asker ve korucuların sağlık durumlarının iyi olduğunu ve kısa sürede taburcu olacaklarını kaydeden Vali Çınar, "İlimizde çok sayıda yapılan operasyonlardan bir tanesi de dün bir temas hali oldu. İlk ateşi yiyen bizim kendi güvenlik güçlerimiz oldu. Halıhazırda 1 korucumuz ve 2 askerimiz yaralandı. Durumları çok iyi, yakında taburcu olabilecek seviyedeler. Allah onları korudu, ailelerine bağışladı. Çatışmanın yaşandığı bölgede bugün alan arama ve taraması yapılıyor. Büyük bir ihtimalle terörist gruptan zayiat var. Bunu da arama tarama faaliyetinden sonra öğrenmiş olacağız." dedi.

"VATANDAŞLARIMIZLA İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OPERASYONLARIMIZ DEVAM EDİYOR"

Baharla birlikte inlerinde terörist grupların yeniden alana çıkmaya çalıştıklarını ifade eden Vali Çınar, vatandaşlarla birlikte işbirliği içinde operasyonların devam edeceğini kaydederek, şöyle konuştu: "Baharla birlikte kendi mağaralarında, sığınaklarında, inlerinde olan terörist grupların tekrar alana çıkıp faaliyet yapma durumları söz konusu. Bu anlamda güvenlik birimlerimiz sürekli operasyonlar yapıyor. Bu anlamda vatandaşlarımızdan çok sağlam ve güzel istihbarat bilgileri geliyor. Vatandaşlarımızla bir olmazsak, vatandaşlarımız bu konularda hassas ve duyarlı olmasa bizim başarı şansımız biraz daha azalıyor. Ama çok şükür vatandaşlarımızla işbirliği içinde bütün faaliyet ve operasyonlarımız devam ediyor."

"SİLAHIN ÜST NAMLUSUNA İSABET EDEN KURŞUN ÖLÜMDEN DÖNDÜRDÜ"

Öte yandan, çıkan çatışmada yaralanan Hizan Geçici Köy Korucuları Başkanı Ahmet Çelik'in (41) ölümden döndüğü ortaya çıktı. Teröristlerle girdiği çatışmada atılan kurşunlardan birinin Köy Korucuları Başkanı Çelik'in silahının üst namlusuna isabet edip mermi çekirdeğinin başka yöne sekmesi ölümden dönmesine vesile oldu.

Vali Çınar'ın yaralı asker ve koruculara gerçekleştirdiği ziyarete İl Jandarma Komutanı Mustafa Gezer, Bitlis İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Vali Yardımcısı Salih Altun, Tatvan İlçe Jandarma Komutanı Ali Naci Aldemir, Tatvan İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı ve kurum amirleri eşlik etti.

CİHAN
<< Önceki Haber Vali Çınar'dan yaralı asker ve koruculara ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER