Vali, engelli KHK mağdurunun çığlığını duymamak için Twitter'da engelledi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Eylül 2 2017
KHK ile eşi ile birlikte işinden oldu. Mesleğinden ihraç edildi. Eşi tutuklu olarak hapiste. Hem kendisi hem de engelli oğlu iki ameliyat geçirdi. Artık işitme cihazıyla da duyamıyor. Yasal haklarını, en azından malulen emekli olmayı istiyor. Bütün Türkiye'den yardım istiyor.
Kişisel Twitter hesabından Mevlana’nın “Susamak ve susmak çok benzerdir. Birinde dilin, diğerinde yüreğin kurur” paylaşımını yapan Konya Valisi Yakup Canbolat KHK mağduru Görmez ailesini engelledi.
Çalmadıkları kapı, dilekçe yazmadıkları makam bırakmayan Fatma Görmez yaşadıkları durumu bir kez de Konya Valisi Yakup Canbolat’ı etiketleyerek paylaştı. Vali Canbolat ise en üst mülki amiri olduğu şehrin bir köşesinde yaşanan mağduriyeti görmezden geldi. Yardım edin feryadına duyarsız kaldığı gibi bir de blokladı.

KHK İLE HAYATLARI KARARDI
Fatma ve Bekir Görmez çifti hakkında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarılıp kapatılmadan önce kentin tek özel üniversitesinde çalışıyorlardı. İşlerini kaybetmek yetmiyormuş gibi bir de Bekir Görmez tutuklandı. Bir gece yarısı kararnamesiyle işinden olan Fatma Görmez ve bütün aile için sonu gelmez hukuksuzluklar kısa sürede bütün hayatlarını altüst etti.
Eşi tutuklanınca engelli oğluyla başbaşa kaldı Fatma Görmez. Kendisinde de işitme kaybı olduğu için cihaz olmadan duyamıyordu. En büyük şoku cezaevindeki ilk görüş gününde yaşadı Fatma Görmez. Yönetim cihazın içeri sokulmasının yasak olduğunu söyledi. Günlerce birbirini göremeyen eşler kalın camın arkasından sadece karşılıklı ağlayabildiler. Birbirlerine tek bir kelime söyleyemeden gözyaşlarıyla anlaşabildiler.
AİLE BOYU CEZA
KHK dönemi hukuksuzlukları sembolü aile için her geçen gün yeni bir dram getiriyordu. Daha önce geçirdiği böbrek rahatsızlığı nüksetti, bir müddet sonra kalbinin su topladığı anlaşıldı. Fatma Görmez eşi tutuklu olarak cezaevindeyken ağır bir kalp ameliyatı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında2.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!3.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı4.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti5.DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi!
6.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü7.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı8.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi9.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü10.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve...

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

DEM Parti'nin 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelend...


