Vali Özcan: Organ bağışı konusunda sınıfta kalıyoruz


3-9 Kasım Organ ve Doku Bağış Haftası dolayısı ile Vali Vahdettin Özcan, Çankırı Devlet Hastanesi diyaliz ünitesinde tedavi gören hastaları ziyaret etti.

Ziyarete Vali Yardımcısı Meral Demirbaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammed Safa Acehan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ahmet Reşat Doğusan, Hastane Yöneticisi ve Başhekimi Op. Dr. Celal Orhun Ecemiş ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Akkaya eşlik etti.

Vali Özcan, şunları kaydetti: "Organ bağışı münasebeti haftası ile diyaliz ünitemizi ziyaret edeceğiz amacımız, bir farkındalık oluşturmak. Bizim burada 19 diyaliz hastamız, yatağımız var. Ama toplam hastamız 85, il genelimizde de Çankırı'da da 50 yatakla diyaliz hastamıza hizmet veriyoruz. Kurşunlu'da, merkezde ve Çerkeş ilçemizde diyaliz ünitemiz var inşallah, imkân bulabilirsek bir başka ilçemizde de diyaliz ünitesi açma projemiz var. İyi bir durumdayız. Çankırı olarak, buradaki üniteyi yaklaşık 1 sene evvel önce açmıştık. Bu benim o açılıştan sonraki ikinci gelişim. Hastalarımıza hem geçmiş olsun dileklerimizi ileteceğiz, hem de çiçek takdim edeceğiz. Tüm Çankırılıları tüm milletimizi organ bağış kampanyasına katılmalarını tavsiye ediyorum. Zira bu konuda biraz sınıfta kalıyoruz millet olarak. Bunun da bir takım gerekçeleri var, bu gerekçeleri de ortadan kaldırırız inşallah. Çankırı'dan bir ateş yakmış olalım. Bundan sonra daha duyarlı bir şekilde organ nakli konusunda yaklaşımımız değişir."

Daha sonra Vali Özcan ve beraberindekiler diyaliz hastalarına geçmiş olsun temennisinde bulunarak, hediye ile çiçek takdim etti. Hastalar ise diyaliz makinelerin yenilenmesini istedi. CİHAN
<< Önceki Haber Vali Özcan: Organ bağışı konusunda sınıfta kalıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER