Vali Şahin: Avrupa ve Afrika'dan büyükelçiler Samsun'a gelecek


Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer ve beraberindekiler Samsun Valisi İbrahim Şahin'i makamında ziyaret etti.

Valilik gelişinde Vali Şahin tarafından karşılanan Büyükelçi Wölfer, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra valilik makamına geçti.

Makamda bir konuşma yapan Avusturya Büyükelçisi Dr. Klaus Wölfer, şunları kaydetti: "Samsun'a gelmek için oldukça nedenlerimiz var. Samsun'da yaşayan Avusturyalılar var, aynı zamanda bu bölgeden olup daha önceden Avusturya'ya gitmiş Türk kökenli bizim vatandaşlarımız da oldukça fazladır. Türkiye'den yıllar öncesi ülkemize göç eden Türk vatandaşlar bizim aramızdaki daimi bağlarımızdır. Samsun büyük bir şehir ve önemli bir limandır. Kış turizmi konusunda buradaki potansiyeli ve güzelliği de görüyoruz. Kalifiye bir ilişki anlamında da üniversitenizdeki yabancı diller kütüphanesinde bir Avusturya bölümü var. Burası da bizim için oldukça anlamlıdır. Buradaki varlık nedenimiz yeni yatırımları araştırmaktır. Bununla ilgili bir çalışma yapacağız. Ayrıca buradan giden işçilerin Avusturya'da kalması, dostluk ve aile ilişkileri oluşması nedeniyle de yeni yatırımlar konusunda daha rahat hareket edebiliriz. Avusturya'nın dünyada en fazla yatırım yaptığı ülkeler sıralamasında Türkiye üçüncü sırada gelmektedir."

Vali İbrahim Şahin ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Avusturya Ankara Büyükelçimiz bugün bizim misafirimiz. İlimiz Terme ilçesinde faaliyet gösteren OMV Termik Santrali Avusturya firması tarafından işletilmektedir. Kış turizmi ile ilgili çok ciddi çalışmalar yapmaktadırlar. Samsun Ladik Akdağ Kayak Tesisimiz ile ilgili olarak buna benzer bir katkı sağlayabilir miyiz diye, bu gün Sayın Büyükelçimizle görüşeceğiz. Çok sayıda vatandaşımız ilimizden ve diğer illerden Avusturya'ya çalışmak üzere gitmişler. Samsun çok önemli bir şehirdir. Karadeniz Bölgesi'nin en büyük şehridir. Samsun dört ulaşım aksına sahip Karadeniz Bölgesi'nin tek şehridir. Bu ciddi anlamda şehrimizde bir avantaj teşkil etmektedir. İnşallah bundan sonra daha fazla büyükelçi şehrimizi ziyaret edecektir. Gençlik ve Spor Bakanımız ile yaptığımız değerlendirme sonucunda Dışişleri Bakanımızla bu konuyu görüşmüş ve büyükelçiler toplantısının Samsun'da yapılmasıyla ilgili karara varmışlar. Önümüzdeki aylarda şehrimize gelmelerini bekliyoruz. Gerek Avrupa'dan, gerek Afrika ülkelerinden büyükelçilerimizi misafir edeceğiz. Samsun görüldüğünde, gezildiğinde herkesin gıpta ettiği, dikkatlerin yoğunlaştığı bir şehirdir. Samsun pırıl pırıl Avrupai bir kent halini aldı. Değerli büyükelçimize ilimize hoş geldiniz diyorum."

Konuşmaların ardından Vali Şahin, Büyükelçi Wölfer'e Samsun Olgunlaşma Enstitüsü tarafından yapılan lale motifi işlemeli bir tablo hediye etti. Avusturya Büyükelçisi Dr. Klaus Wölfer ise ziyaretin anısına Vali Şahin'e kendi ülkesine ait bir hediye takdim etti. CİHAN
<< Önceki Haber Vali Şahin: Avrupa ve Afrika'dan büyükelçiler Samsun'a... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER