Vali Şentürk: Kırşehir'de bin 663 engelli için evde bakım yardımı yapılıyor


3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ramazan Baykara başkanlığındaki heyet Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ü ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Şentürk, "Devletimiz Kırşehir'de bin 663 engelli için evde bakım yardımı yapıyor." dedi.

Engelsiz Yaşam Merkezi yetkilileri ile burada kalan engellilerin yer aldığı ziyarette konuşan Vali Necati Şentürk, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde toplumda engellilere karşı farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendiğini söyledi.

Devletin Kırşehir'de bin 663 engelli için evde bakım yardımı yaptığını belirten Vali Şentürk yaptığı konuşmada şunları ifade etti; "Devletimiz engelli evlatlarımıza şefkatli bir şekilde yaklaşarak onların hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalar yapmaktadır. Engelli çocuklarımıza kurslar açarak onları sınavlara hazırlıyoruz. Kurslardan mezun olanlar da devletimizin açtığı sınavlarda başarılı olarak memuriyete atanıyorlar. Engelli vatandaşlarımıza sunulan hizmet konusunda birçok Avrupa devletinden çok ileri seviyedeyiz. Devletimiz engellilerin her konuda yanında olmuştur, bundan sonra olmaya da devam edecektir. Engelli çocuklarımıza ancak gönlünde sevgi, şefkat bulunduranlar hizmet edebilirler. Bu çocuklarımızın yüreğinde sevgiden başka bir şey bulunmaz, kin ve nefrete yer yoktur. Unutmamalıdır ki her insan engelli olabilir. Engelli vatandaşlarımız bize kutsal bir emanettir. Bu vesileyle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününüzü kutluyorum."

Vali Şentürk'e çiçek takdim eden engelliler, Sezai Karakoç'un 'Ey Sevgili' şiirini okudu. Ziyaret İl Müdürü Ramazan Baykara'nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri hakkında Vali Necati Şentürk'e bilgi vermesi ile sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber Vali Şentürk: Kırşehir'de bin 663 engelli için evde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER